reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Radeony RX 6000 už se rozbalují, dostupnost nevypadá dobře

17.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Radeony RX 6000 už se rozbalují, dostupnost nevypadá dobře
Z různých informací vypovídajících o úvodní dostupnosti karet Radeon RX 6000 to vypadá, že Frank Azor z AMD asi přijde o svých 10 dolarů, které vsadil na to, že nepůjde o "paper launch". O tom se ale nakonec přesvědčíme až zítra.
Narážíme tím pochopitelně na Azorovu odpověď na tweet z konce září, kde Chief Architect of Gaming Solutions & Marketing reaguje na narážku, že vypuštění Radeonů bude stejně papírové jako v případě NVIDIE. A samozřejmě zde nejde o oněch deset dolarů, jako spíše o další slib ohledně dostupnosti, který tímto firma AMD může porušit, jako už několikrát porušila. Stále ale nebudeme předbíhat a už předem hodnotit nástup série RX 6000 a dáme červeným šanci se ukázat, ale přesto se podíváme na to, co o dostupnosti říkají australští HardwareUnboxed.
 
 
Lidé z kanálu HardwareUnboxed se totiž dotázali řady obchodníků na úvodní zásoby karet Radeon RX 6800 a 6800 XT, které se začnou prodávat již zítra. Čili skladové zásoby se do té doby už zřejmě příliš nezmění. 
 
Nové Radeony RX 6800 (XT) mezi RTX 3070 a 3080 - ComputerBase
 
Dozvěděli se, že zásoby jsou srovnatelné s těmi, které existovaly před začátkem prodeje karet RTX 3080, i když se to může lišit v závislosti na regionu. Nicméně stále jde pouze o úvodní prodej referenčních verzí přímo od AMD, přičemž karty navržené AIB partnery se dostanou na trh příští týden, a to 25. listopadu. Ale i v jejich případě se zatím očekává velice omezená dostupnost, takže se prodejci mohou opět připravit na útoky scalperů a jejich botů. 
 
Mezi úvodní várku AIB verzí budou patřit karty jako ASUS ROG STRIXSapphire NITRO+PowerColor Red Devil nebo ASRock Taichi.
 
V tuto dobu už mohou servery zveřejňovat videa a fotografie zachycující samotné karty a jejich příslušenství (tzv. unboxing videa), takže si je můžeme podrobně prohlédnout, a to i vedle konkurenčních modelů RTX 3070 a RTX 3080. Samotné karty RX 6800 a RX 6800 XT se od sebe liší jen v malých detailech, jako je například logo na hraně nad středním ventilátorem, které má non-XT verze červené a XT verze zase bílé. 


reklama