Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.10.2012, Jan Vítek, recenze
Po dlouhém čekání přichází společnost AMD s novými desktopovými jednotkami APU, které mají nahradit předchozí generaci Llano. Jedná se o generaci Trinity, která přichází v rámci platformy Virgo a jedná se o procesory série A. Ty si dnes poprvé vyzkoušíme.
Pajik147 | 19.11.201211:38
Chtěl jsem se zeptat jestli má někdo z vás zkušenosti s hraním her na procesoru. Např. Mafie 2; Asassins Creed 2; atp. ? Díky
Odpovědět0  0
Jura2 (184) | 4.10.201221:59
Veľmi dobrá, ba výborná práca !
Ľahký, hutný a zo všetkým podstatným test, ktorý nemá na českých ani sk weboch konkurenciu. Paráda čítať.

K tomu všetkému stručný, jasný a triezvy komentár. Nemám čo vytknúť.
Ohľadne Trinity, podľa mňa splnil presne to čo mal, s ohľadom na to čo uvádza ­"Flanker­", že sa jedná o dvoj modul a teda nie úplne štvorjadro.

Malinká vec, ktorá by mňa osobne a možno aj ďalších zaujímala.
Otestovanie v nejakom videoconverteri s podporou AMD APP ­/napr. Xilisoft, ImToo, Cyberlink,...­/so zapnutou akceleráciou GPU a porovnanie výkonu A8­-3850 s A10 5800 K, v ňom.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 4.10.201222:20
Díky, AMD APP jsem vynechal právě proto, že by nebylo s čím porovnávat a bylo velmi málo času. Ale jde o dobrý námět už na samostatný článek­/test, protože podpora aplikací je stále lepší... uvidíme.
Odpovědět1  0
snajprik (1592) | 2.10.201220:17
Tak tento test ma velmi mylo prekvapil, strucny, ale zo vsetkym co tam ma byt, prehladni, velka pochvala. Hlavne ten undervolt, toto som uz v testu velmi dlho nevidel.
Odpovědět2  0
flanker (48) | 2.10.201212:27
Chválím v recenzi část s OC a zároveň partii s undervoltingem. S tíms e často v recenzích nepotkáme ­(a zároveň naměřením spotřeby­). Dle mě Trinity svoji úlohu splnil, musím na ten procesor taky nahlížet jako na 2CU­/4C, tedy ne zcela klasické čtyřjádro, jak to mnoho uživatelů nevidí a nechápe ­(recenzent to ovšem v článku naznačil­). Je to prostě konkurence k core i3 jako celek­-CPU i IGPU.
Odpovědět4  0
kapa (148) | 2.10.20127:45
pekny testik, dakujem...ale jedna velka chyba... kde je IvyBridge? Ci3­-3225 s HD4000 napriklad? pentium G2120? Ci5­-3570K? to mi nejako nesedi...
Odpovědět2  0
Jan Vítek (3360) | 2.10.201211:18
Časově to nebylo možné, takže příště.
Odpovědět0  0
Kozouš (12) | 2.10.20126:08
Bylo by možné procesory undervoltovat a doplnit údaje do testu, pak by spotřeba nebyla tak šílená. Navíc co jsem se díval, mají procesory poměrně vysoké napětí a ve většině případů naprosto zbytečně ­- dokáží pracovat i na mnohem nižším napětí. Jen pro info u Phenomu 1090T snížení o pouhých 0,1V sníží celkovou spotřebu v burnu o ~35W.
Odpovědět2  0
Pavel Kovač (1033) | 2.10.20126:24
Ja to vidím tak, že AMD buď má k tomu napětí důvod ­(to je nejpravděpodobnější­) a tak nemá smysl to v testech snižovat napětí. Nebo to je její marketing a... no to asi nemá smysl dál rozvádět.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 2.10.201211:19
To je v plánu, takže ještě dnes doplním.
Odpovědět0  0
Petroman (119) | 2.10.20121:44
Mě na tom hlavně mrzí, že AMD uvádí nesmyslné specifikace. Co je s tím TDP například? Už u LIana to bylo OK, ale oni si prostě v pohodě uvádí 100 W. V tom marketingu bych to vyházel... Sám jsem koupil A6­-3500 kvůli TDP 65 W. Kdybych věděl, že ty údaje jsou úplná haluz, tak bych to neudělal a vzal silnější. Si AMD sere do vlastního brlohu. Místo toho, aby si přetáhla tímhle sektor multifunkčních PC, tak to prostě jebe. Koho dneska zajímá, že to jedno jádro je na úrovni P4? To prostě stačí. Poukázat se dá i na Brazos. Všude samý Atom. Přitom Brazos je výborná platforma. Narozdíl od Atomu... Tímhle stylem půjde AMD do hrobu.
Odpovědět0  0
Petroman (119) | 2.10.20121:54
Jako AMD se prakticky zařízlo. Management spáchal firemní sebevraždu. To fakt není normální. Je jedno, jestli bude AM3+ dále a jak dlouho bude FM2. Protože AMD nebude... Burza je prakticky odepsala.
Odpovědět3  3
Mitt | 2.10.201212:45
To jedno jádro je mnohem výkonnější než P4, stačí si zjistit výkon. TDP není hodnota spotřeby.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.