reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Cosmos SE: modularita především

31.10.2013, Jan Vítek, recenze
Cooler Master Cosmos SE: modularita především
Dnes přichází řada na zbrusu novou počítačovou skříň Cosmos SE, která navazuje na předchozí modely své dlouhé řady sahající až do roku 2007. Dnes se tedy podíváme na to, kam až nejnovější zástupce skříní Cosmos došel a co nám nabídne.
Cooler Master Cosmos SE je menší, levnější a ne tak dobře vybavenou variací na klasické velké skříně tohoto jména. Není tedy určen pro sestavy založené na velkých základních deskách, nenese hliníkové části a ani regulátor otáček ventilátorů, jedná se o Middle Tower pro náročnější uživatele, kterým se líbí design řady Cosmos, ale přeci jen nemají potřebu si pořizovat rovnou Cosmos II.




Ocenění TREFA získává počítačová skříň Cooler Master Cosmos SE
za kvalitní zpracování, chlazení a modularitu. Logo ocenění je ke stažení zde.


Na druhou stranu tu máme také i podstatně levnější skříně, jež nestojí přes 4000 Kč a jejich možnosti jsou v podstatě stejné. Co nám tedy Cosmos SE nabídne navíc v porovnání s nimi? Kromě svého designu s mohutnými trubkovitými nohami a madly, čtyř ventilátorů, velkého bočního plexiskla a zadní vertikální dvojzáslepky to je především modularita hlavní šachty. Ta nám umožní využít i 360mm radiátor vodního chlazení, přičemž pro úložná zařízení i tak zůstane dost prostoru. Další až 280mm radiátor pak můžeme umístit do vrchní pozice.





Cosmos SE se tak bude velmi dobře hodit pro výkonnou herní sestavu vyžadující silné chlazení, ať už pomocí vzduchových, nebo vodních chladičů. Za to si pak zaslouží ocenění TREFA, stejně jako za modularitu přední šachty.


Skříň je vhodná pro:

  • herní a všeobecně výkonné sestavy
  • vodní chlazení
  • konfigurace s mnoha disky / SSD
 

Plusy


+ Design Cosmos
+ Modularita přední šachty
+ Kvalitní provedení
+ Prostor pro velké radiátory vodního chlazení
 
 

Minusy


- Cena
- Kromě 4 ventilátorů slabší výbava
 
 
Cena v době testování: cca 4.300 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení skříně Cooler Master Cosmos SE děkujeme ABACUSu.



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Cooler Master Cosmos SE is a smaller, cheaper and not so well equipped version of big and classic cases of the Cosmos line. It is not able to carry large motherboards, nor does it use aluminium parts or fan speed regulator. It is a Middle Tower for more demanding users who like the looks of Cosmos cases but still do not want to buy the top-of-the-line Cosmos II.

Another thing is that there are also much less expensive cases that do not cost over 4000 CZK and their offerings are more or less the same. So, what the advantage of Cosmos SE over such cases? Aside from its design with tubular feet and handles, four fans in the bundle, large side window and rear vertical double expansion slot it is especially modularity of the whole front bay. It allows us to use even 360 mm long watercooling radiator, while there should be still enough place for different storage options. Another 280mm radiator may be placed in the top position.

Cosmos SE is a very good case for high-grade and powerful gaming computers that require very potent cooling system, either air or water based. For such qualities, as well as for it modular front bay, it deserves our TREFA prize.
Jak hodnotíte skříň Cooler Master Cosmos SE?
V anketě šlo hlasovat od 31.10.2013 do 30.10.2014. Počet hlasujících: 9
Výborná78 %
Průměrná11 %
Špatná11 %
reklama