reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston HyperX SSD: nástupce SSDNow útočí

13.9.2011, Jan Vítek, recenze
Kingston HyperX SSD: nástupce SSDNow útočí
Uprostřed léta jsme měli v recenzi nový model SSD Vertex 3 od společnosti OCZ, který se utkal s konkurencí od Intelu. Nyní na tento článek volně navážeme testem Kingston HyperX SSD, který také slibuje vysoký výkon.
Dnes jsme tu měli nové SSD společnosti Kingston, a to model HyperX SSD (240 GB) v provedení Upgrade Kit. Ten je vybaven velmi nadstandardním příslušenstvím, kam patří i externí box s USB 2.0 či elegantní šroubovák. Pokud chcete ale ušetřit několik stokorun, máte možnost si pořídit i verzi bez tohoto příslušenství.





Nás ovšem zajímal především výkon, který jsme mohli srovnat s modelem OCZ Vertex 3 v rovněž 240GB provedení, jenž byl nedávno v naší recenzi. Ten byl testovaným HyperX SSD v našich testech zastíněn, přičemž v drtivé většině poskytl lepší výkon, i když rozdíl nebyl propastný a v praxi byste jej těžko postřehli.

Je tedy potěšující si ověřit, že na trhu jsou i jiné alternativy k známým Vertex 3, které dokáží být i lepší. A pokud mohu vycházet z cen uvedených serverem Heureka, pak v našich končinách se HyperX SSD 240 GB (ne ve verzi Upgrade Kit) dá pořídit o cca 300 Kč levněji než adekvátní model Vertex 3, ovšem to se může kdykoliv změnit.



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Kingston HyperX 240GB, SSD poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení HyperX SSD děkujeme Kingstonu




Za zapůjčení X25-M 160 GB děkujeme firmě Czech Computer




----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Today we were examining a new SSD by Kingston, specifically HyperX SSD (240 GB) in Upgrade Kit version. This version is equipped with extra accessories, such as an external box with USB 2.0 interface or an elegant screwdriver. However, if you choose a lite version of this SSD, you can save a few hundred Czech crowns.

But we were not interested in the accessories, rather than in the SSD's performance that could be compared especially with OCZ Vertex 3 that was tested also in its 240GB version in our last review. This SSD was today outshined by Kingston HyperX SSD that provided better performance in vast majority of our tests, even though the difference were not great and one could hardly spot them in practical use.

It is good to know that there are alternative options to the well-known OCZ Vertex 3 and these options also may be even better. And if I may use the Heureka price watching server data, then on our market HyperX SSD 240 GB (not in Upgrade Kit version) happens to be even a bit cheaper than an adequate version of Vertex 3. But this can change anytime.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama