reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest herních sluchátek: tucet v ringu

19.10.2012, Pavel Kovač, recenze
Megatest herních sluchátek: tucet v ringu
Zážitek ze hry bez pořádné grafické karty asi moc velký nebude, ale co zvuk? Ten je také velmi důležitý a pořádná sluchátka jsou základ. Na trhu jich je tak velké množství, že vybrat si ta správná je docela problém. Dnešní test vám v tom pomůže.

CM Storm Sonuz (samostatná recenze)

 
Protože tu máme samostatnou recenzi, tak vezmeme design a ergonomii jen zkráceně.


Sluchátka Sonuz od CM jsou hned na první pohled velmi masivní. Tato masivnost je dána hlavně velkým plastem kryjícím náušníky, které je překrývají prakticky celé.





CM Storm Sonuz (klikněte pro zvětšení)


Náhlavní oblouk je prohnutý a skrývá se v něm ocelová pružina, která má příjemný přítlak. Bohužel v mém případě byl přítlak ve spodní části náušníků trošku menší. Zkrátka ne zcela doléhaly k hlavě. Mohl to však být pouze "problém" mé hlavy. Na hlavě však sedí velmi dobře.





Vysunutí je realizováno pomocí již zmíněných ocelových pružin. Ty přeruší linii náhlavního mostu a náušníků. To, jestli vám to vadí či ne, nechám čistě na vás.





Samotné náušníky jsou semišové a jsou vyplněny molitanem s příjemnou měkkostí. Na uších rozhodně netlačí, což je také dáno tím, že jde o circumaurální sluchátka. Celé ucho se vám tedy schová. A ačkoli by se to mohlo zdát nepravděpodobné, tak jde o polootevřená sluchátka. Ona mřížka totiž není jen designová, ale opravdu propouští zvuk až k reproduktoru.





Mikrofon je možné vyklopit až pěkně pod bradu, takže nepřekáží ve výhledu. Lze jej také trošku ohnout, avšak toto ohnutí je jen v malém rozsahu a hlavně se časem trošku vrací.





Ovladač hlasitosti je vzdálen od sluchátek 40 cm, což je natolik malá vzdálenost, že by se neměl ani dotýkat stolu. Pokud ano, tak nejspíš špatně sedíte u stolu a měli byste se narovnat. Jeho koncepce je velmi jednoduchá. Kolečko na ovládání hlasitosti a přepínač pro vypínání mikrofonu. Nic víc.





Model
CM Storm Sonuz
Reproduktory
53 mm
Impedance
45 Ohmů
Citlivost @ 1 kHz, 1 V/Pa
98 dB +/- 3 dB
Frekvenční odezva
10 - 20 000 Hz
Zkreslení
pod 1 %
Náušníky
circumaurální (vnitřní průměr 50 mm)
Hmotnost (bez kabelu/s kabelem)
385/427 g
Délka přívodního kabelu (vzdálenost ovladače)
2 m (40 cm)
Mikrofon
Vícesměrový
Frekvenční odezva: 100 - 10 000 Hz
Odstup signálu od šumu: 58 dB
Citlivost @ 1 kHz, 1 V/Pa: -47 dB ±3dB



reklama