reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest herních sluchátek: tucet v ringu

19.10.2012, Pavel Kovač, recenze
Megatest herních sluchátek: tucet v ringu
Zážitek ze hry bez pořádné grafické karty asi moc velký nebude, ale co zvuk? Ten je také velmi důležitý a pořádná sluchátka jsou základ. Na trhu jich je tak velké množství, že vybrat si ta správná je docela problém. Dnešní test vám v tom pomůže.

CM Storm Sirus (samostatná recenze)

 
Sluchátka od CM Storm jsou v našem Megatestu zastoupena více než hojně. Máme tu další model se jménem Sirus. Ten jsme sice také již recenzovali, ale alespoň v rychlosti si jej připomeneme. Pro podrobnější info o ergonomii se podívejte na naši dřívější recenzi.




CM Storm Sirus (klikněte pro zvětšení)


Celková koncepce je oproti Sonuz trošku jiná. Hlavový most je sice stejně bytelný (obsahuje také ocelovou pružinu), ten vytváří docela slušný, avšak ne nepříjemný přítlak. V mém případě opět došlo k lehkému odstávání ve spodní části. Pro moji hlavu asi sluchátka od CM nebudou. Tato však seděla už o něco lépe. Sluchátka jsou typu circumaurální a schová se do nich celé ucho.





Náušníky jsou potaženy látkou (v balení také koženkové s molitanem) a jejich vycpávka je paměťová guma. To pokládám za asi nejlepší řešení. Old-school lidé si jistě přijdou na své u koženkových s molitanem.

Mikrofon je výklopný do té míry, že jej lze odstavit ze zorného pole. Ohýbání samotného mikrofonu na měkké části je lepší než u Sonuz varianty. Drží totiž v poloze, kterou mu přesně určíte.





A protože jde o sluchátka s USB zvukovkou, tak je potřeba je správně připojit. Je zde však možnost je připojit přímo ke klasické zvukovce, a to i prostorově. Zkrátka ideální řešení.




Ovladač hlasitosti a externí zvukovka v jednom je masivní a na stole drží velmi dobře. Můžete zde také ztlumovat mikrofon a regulovat hlasitost jednotlivých kanálů, popř. všech současně. Opět velmi dobré řešení.





Ergonomie celkově


Celkově jde o velmi těžká sluchátka, která však na hlavě sedí velmi dobře. Dokonce bych řekl, že sedí daleko lépe než jejich bratříček Sonuz. Jsou také designově umírněnější a hlavně mají externí zvukovku. Pokud bych měl vybírat pouze dle ergonomie a designu, tak jsou Sirus jistě lepším kandidátem než Sonuz.

Model
CM Storm Sirus
Reproduktory
30 mm + 40 mm sub
Impedance
32 Ohmů, 16 Ohmů sub
Citlivost @ 1 kHz, 1 V/Pa
105 dB
Frekvenční odezva
10 - 20 000 Hz
Zkreslení
méně než 1 %
Náušníky
circumaurální (vnitřní průměr 45 mm)
Hmotnost (bez kabelu/s kabelem)
400/444 g
Délka přívodního kabelu (vzdálenost ovladače)
1,3 m + 1 m (1,3 m)
Mikrofon
Vícesměrový
100 - 10 000 Hz
Citlivost @ 1 kHz, 1 V/Pa: -38 dB



reklama