reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.12.2006, Radek Jahoda, recenze
Dnes si představíme druhou polovinu testovaných DVB-T tunerů a tentokrát budou figurovat výrobci Animation Technologies (LifeView), MSI, Pinnacle, Terratec, Yakumo a Yamada. Celkem se od těchto firem představí 9 produktů v podobě malých klíčenek. Zítra tento test zakončíme porovnáním jednotlivých tunerů podle naměřených hodnot. Pojďme tedy na to.
Biederman Josef | 12.1.201111:55
Podařilo se mi stáhnout nový program pro televizní tuner na stránkách Pinnacle pctv hybrid pro stick drivers windows7 at PTF, funguje na 7 bez problémů. Biederman
Odpovědět0  0
Biederman Josef | 17.12.201012:15
Přešel jsem na Windows 7, bohužel systém tuner nenajde, napíše, že schází ovladač, přiložené instalační CD není funkční v 7, je prosím nějaké řešení?
Odpovědět0  0
Tom7 | 11.1.201111:28
Jsem na tom stejně, ve Windows 7 nefunguje, a také čekám, kdo co navrhne.
Odpovědět0  0
vchaloupka | 26.11.20079:53
Podle mne:
1. Zkontrolovat baterii
2. Dosah není velký
3. V nastavení zvolit: Přepnout kanály pomocí sekvení kanálu !!
Odpovědět0  0
vch | 28.2.200721:17
V recenzi je u stati EPG napsáno, že se jedná o placenou službu a dále je hned uvedeno, že u nás není podporována. V závěrečném hodnocení o tom není zmínka. Jak je to tedy? A co verze Pinnacle PCTV USB Stick? Děkuji za info.
Odpovědět0  0
audax | 1.3.200721:09
prakticky skoro všetci poskytovatelia služieb EPG si túto službu nejakým spôsobom spoplatnili,prípadne zviazali s potrebou nákupu nejakého konkrétneho výrobku­-napr. výrobky Technisat ap.majú po registrácii na stránkach výrobcu automaticky zaistený príjem EPG z nemeckých zdrojov­/podpora českých staníc je úplná samozrejmosť­/,jedným z mála svetových poskytovatelov EPG,ktorá je pre domácich užívatelov stále zdarma,je Titan­/www.titan.com­/,nutné je iba vytvorenie vlastného prístupového konta na server Titanu­-t.j. zaregistrovať sa,potom cez osobné prístupové konto je k dispozícii kompletná databáza svetových televízych programov podla vlastného výberu­/Čechy+Slovensko tak isto­/+možnosť sťahovať software,ovládače a rôzne doplnky
Odpovědět0  0
Libor A. (17) | 25.12.200613:01
Nahrávání více programů již dnes není otázka HW ale SW, takže záleží na použitém programu, asi nejlepší je DVB Viewer, ale DVD Dream to umí také. Zrovna teď o Vánocích to mám nastavené na svém QuicStick Basicu, ale výsledek uvidím až se vrátím do Prahy.
Co se týče ­"mrvení­" ukládaného programu, je to otázka v jakém formátu to ukládáte, já osobně stejně každý uložený soubor nejprve proženu programem PVA Strumento a až následně s ním dále pracuji.
Odpovědět0  0
Martin Winzig | 25.12.200612:05
Nezminily jste se o nahravani do MPG2 , vetsina programu MPG mrvi ­(neni v nem ulozena informace o pomeru stran, o prokladani, spatna informace o delce zaznamu, pripadne to neprehrajete jinde nez v prilozenem SW­) ,
Mnel jsem PINACLE, Yakumo Quick Scick Basic, MSI Digi Vox nejlepe nahrava Pinacle, ale ja jsem nakonec Yakumo vymnenil za DiGi Vox a s DVB­-Dream jsem schopen nahravat z jednoho multiplexu vice programu soucasne.
Odpovědět0  0
guzii (375) | 20.12.20060:25
Bude v poslední části testu otestováno jak si poradí jednotlivé tunery­(jejich SW­) s duálním vysíláním tv Nova?
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 20.12.200616:58
v dvb­-t je nějaké duální vysílání ?? co je to za nesmysl ? vždyť v dvb­-t lze s videem streamovat libovolné množství audio kanálů ­(klidně i vícekanálových, tedy samozřejmě i stereo­) duální vysílání je jen taková stará obezlička kterou se do sterea pěchovali dvě různé mono audio stopy, ale tohle už v dvb­-t takto hloupě opravdu není třeba řešit. Pokud to tv nova dělá je to jen doklad toho jak zoufale nepochopili ani základní technické principy dvb­-t
Odpovědět0  0
honza.n | 19.8.200820:52
Vy asi zase nechápete, co to je multiplex, a jak se musí šetřit bitratem, aby se do stávajícího Mux A vešlo všech 5 televizních stanic plus myslím 7 radio stanic. Zkrátka TV Nova si nemůže dovolit 2 stereo stopy. Značně by tím omezila šířku pásma ostatním programům, které sdílejí stejný kmitočet. Přitom už i ČT4 a ČT24 mají omezený bitrate zvuku ­(128kb­/s místo 192­). Proto se to řeší stále tímto šalamounským způsobem, se kterým má ale bohužel hodně set­-top­-boxů potíže.
Odpovědět0  0
renev | 19.12.200614:33
Dobrý den všem, jen malý dodatek. U tohoto produktu byla recenzována pravděpodobně starší verze Mediacenteru 3.
Distributor karet Exac + Pinnacle dali nedávno k prodeji CZ upgrade z verze 3 na 4 za cca 300Kč. Verze 4 má kromě diakritiky odstraněny další neduhy a přidává některé funkce navíc.
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (17) | 19.12.200615:07
Ano vime a v clanku se o tom pise, je tam popsana verze 3 i 4, trojka je popsana jednoduseji jen pro srovnani, protoze se dodava jako zaklad, 4ka je popsana u druheho prijimace
Odpovědět0  0
Surgical (30) | 19.12.200617:50
Na strankach www.pinnaclesys.com ­(potazmo i na exac.cz­) jsou po zaregistrovani stazitelne updaty MC ze 3.xx na verzi 4.11 zcela zdarma...
Odpovědět0  0
Jan Dancer | 19.12.200612:39
Privítal by som info, ktoré z predstavených tuner je možné používať v Linuxe.
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (17) | 21.12.200618:23
Žádný výrobce oficiálně drivery a soft pro Linux nemá, ovšem to znamená, že nebudou fungovat. Zkus hledat na stránkách http:­/­/www.linuxtv.org/
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (17) | 21.12.200621:57
...ovšem to neznamená, že nebudou.. pardon za překlep
Odpovědět0  0
audax | 1.3.200721:15
avermedia už poskytuje na svojich stránkach k svojim výrobkom vlastné ovládače pre linux
Odpovědět0  0
vodic (56) | 23.4.200914:37
Bohuzel, tyhle stranky jsou opravdu priserne. Clovek se z nich skoro nic nedozvi. Maloktery tuner tam je zapsany.
Odpovědět0  0
audax | 30.12.20068:32
všetky tunery,čo sú postavené na čipoch od empia,sú pomerne dobre použitelné v bežných distribúciách linuxu,tak isto tunery s čipom zarlink­/intel a cypress semiconductor,alternatívnym ovládačom sa venujú hlavne nemecké a talianske linuxovské komunity a tradične Rusi,doporučujem hladať tam
Odpovědět0  0
vodic (56) | 23.4.200914:35
Afatech uz taky skvele funguji ­(MSI DigiVox, KWorld apod ­- celkem asi 15 vyrobcu ci rebrandu­). Ovladac soucasti jadra 2.6.28, stejne jako vetsina ostatnich ovladacu, protoze prave do teto verze se nahrnula hromada novych DVB­-T tuneru.
Odpovědět0  0
monrico (2) | 19.12.200612:21
Zaverecne srovnani nebude? ;­) Zajima me, co by si na zaklade megatestu vybrali ostatni. Muj favorit ­(mezi DVB­-T only­) je asi Leadtek Winfast DTV Dongle. Hlavne diky slusnemu SW s dokonalou cestinou, bezproblemovosti a rozumne cene.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3363) | 19.12.200612:58
perex: ­"Zítra tento test zakončíme porovnáním jednotlivých tunerů podle naměřených hodnot."
Odpovědět0  0
robin rezek | 19.12.200611:22
mam asi 1­/2 roku. a musim rici ze s nim nejsem moc spokojen. konektor k antene drzi divne. soft se obcas kouse a co je divny i kdyz mam silu signalu plnou cca 90% tak se obraz stejne kouse.

A jeste bych se chtel zeptat autora jestli je normalni u vsech DVB tuneru ze se tak zahrivaji? ten Life View strasne odhadem 45°C.
Jinak jsem rad za tuto recenzi. Jen by me zajimala citlivost a kvalita signalu. dekuji
Odpovědět0  0
Libor A. (17) | 19.12.200611:39
Zahřívání ­- myslím, že to je normální, každý s kým jsem zatím mluvil má stejnou zkušenost, ale možná, že jsem dosun nenarazil na někoho, kdo tento ­"problém­" nemá.
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (17) | 19.12.200615:11
Ano v podstatě všechny přijimače se docela dost hřejí, při spotrebe kolem 0,5A to je 2,5W, co se musí dostat ven, viz zaverecne srovnani, které vyjde ­(asi­) zítra
Odpovědět0  0
Libor A. (17) | 19.12.20068:16
Provozuji tento kousek HW v Praze na Těšnově a musím říct, že jsem maximálně spokojen ­- právě proto, že je to shodný kus železa jako Freecom, tak jsem použil ovladače od nin ­(http:­/­/www.freecom.com­/ecsupportdetail.asp?serie=DVB%2DT&group=11361&interface=1136105­) ostatně i Freecom nabízí WDM ovladače, ja na každém, kterou verzi zvolí. Jen pozor na to, že ­"vyhození­" předchozích ovladačů není úplně bezproblémové, takže osobně doporučuji vůbec WDM ovladače neinstalovat a rovnou použít BDA.
Odpovědět0  0
mobilemikedotorg | 19.12.200613:05
dej odkaz primo na ty drivery od freecomu ­- rovnou na soubor exe ci rar , nemuzu je ale vubec najit... :o­( diky
Odpovědět0  0
Libor A. (17) | 19.12.200613:47
Odpovědět0  0
LuckyLuk (5) | 19.12.200622:51
musim potvrdit, ze s driverem BDA od Freecomu ­(coz si myslim je docela vyhoda­) ­(6.3.31­) funguje paradne napr. s porigramem BlazeDTV­/
Po uprave zdrojaku ­(k dohledan napr. na root.cz­) ­(v novych verzich jader uz je to pry ok­) funguje i pod linuxem napr. s xine apod
Odpovědět0  0
awe_cz | 2.1.20071:27
Jadro od verze 2.6.19 neni ani potreba patchovat ...
Odpovědět0  0
guzii (375) | 19.12.20062:09
Vlastním PCTV HD Pro Stick. Co se týká značení, nevím, jestli dělají chybu naši obchodníci nebo by měl pinnacle změni systém, ale než jsem zjistil co je vlastně HD Pro Stick u nás, docela to trvalo :­)

K ovládání. Celý SW mi sloužil stejně když jsem nainstaloval full MC tak jako když jsem nainstaloval samotný MC. Mohl jsem sledovat TV­(analog i digitál­), dívat se na filmy v pc i prohlížet si fotky, jen bylo potřeba se přes ně proklikat, což jde bez problémů pomocí ovladače.

Ovladač i až vypadá divně padne docela dobře do ruky, i když není pro lidi, co mají místo ruk lopaty. Citlivost přijímače je skvělá. Ovladatelnost tuneru je bezproblémová i odrazem o strop.
Jak jsem již ale psal v I. části článku. Nepřišel jsem ještě na to, jak využít klávesnici na ovladači k přepínání programů:­( Pokud máte někdo zkušenosti, tak vás o ně prosím :)
Odpovědět0  0
zdennal | 27.12.200619:33
Mám stejný problém s RC u 330e. Pomocí numerické klávesnice nemůžu přepínat programy, pouze pomocí tlačítek CH. Mám zvolený správný ovladač i přepnutý režim sdružených tlačítek ­(pomocí ?­). Zkouším upravovat soubor profiles.ini. Zatím bez úspěchu.
Odpovědět0  0
Zdennal | 18.1.200722:51
Problém s DO vyřešen. Stačilo provést drobné úpravy v configu.
Odpovědět0  0
guzii (375) | 27.1.20072:00
Mohl bys mi pls poslat tvůj konfig pro porovnání s mojim?
Odpovědět0  0
Radim Barvík | 26.11.20078:33
Vlastním Pinnacle Pro stick 330e a mám podobný problém s DO. Na tlačítka 1­-9 nepřepíná programy. Můžete mi poslat váš upravený profiles.ini, případně radu, jak to řešit?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.