reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seidio Emergency Power Charger – nabíječka do divočiny?

3.4.2006, Pavel Bureš, recenze
Seidio Emergency Power Charger – nabíječka do divočiny?
Kde jsou ty doby, kdy výdrž PDA dosahovala často 10 hodin i více? Dnešní kapesní počítače vydrží při běžné práci přibližně pět hodin, chvála těm, které se přiblíží k dvojnásobné hodnotě. Pro všechny, kteří cestují nebo se častěji pohybují v místech bez zásuvky, může být zajímavým zdrojem energie produkt společnosti Seidio. Jedná se o nabíječku kapesního počítače z 9V baterie. Pojďme se podívat, co Emergency Power Charger, jak je příslušenství nazýváno výrobcem, dovede.
Nabíječka je dodáváno pro několik značek PDA (viz web prodejce), my jsme měli možnost testovat verzi pro Palmy s Universal konektorem. Seidio si můžete zakoupit za 679 Kč vč. DPH, vzhledem k ceně nás velmi překvapilo balení – nabíječka přišla v malém průhledném sáčku.


Nabíječka Seidio není zařízení složité na ovládání, stačí připojit do PDA, do druhého konce zasunout 9V baterii a je to. Dost nás zklamalo provedení, nejedná se o žádný outdoor výrobek, který můžete zabalit do krosny a vzít si na týdenní výlet. Dobíječ pro Palm neměl odpojitelnou část s konektorem, ale vrchní a spodní část projevovala znatelnou vůli. Měl jsem pocit, že když o trochu silněji zatáhnu, nabíječka se bez potíží rozpůlí.

Druhý zapůjčený dobíječ byl vybaven vyměnitelným konektorem. Jedná se o dobrý nápad, pokud změníte PDA, stačí si zakoupit pouze část, která bude levnější než celá nabíječka.


K testování jsme použili běžnou 9V baterii GP Greencell, zakoupili jsme ji v obchodě s elektro spotřebiči, takže by měla být docela nová. Dle měření programem Battery Time se výdrž PDA zvětšila o cca 30 minut. Vzhledem k tomu, že Seidio svůj produkt nepropaguje jako externí zdroj energie, ale jako nabíječku pro chvíle nouze, je výdrž postačující. Za půl hodiny stihnete např. napsat několik delších mailů či přijmout téměř 9 MB přes GPRS, což na vykonání nejnutnějších činností postačí.


Kromě zpracování máme ještě výtku k uchycení v PDA – konektor snadno vyklouzne, takže je docela obtížné nabíjející se počítač přenášet bez přerušení toku energie.

Koupit či nekoupit? Pokud se často pohybujete v končinách, kde jediným zdrojem energie pro vaše PDA může být 9V baterie koupená v trafice či benzínce, Seidio vám dobře poslouží. Nesmíte však počítat s tím, že se jedná o odolný přístroj. Cena nabíječky je hodně vysoká, což je ale problém Seidio produktů obecně.

Nabíječku zapůjčilo PDA Centrum, děkujeme.
Cena v době psaní recenze – 679 Kč s DPH

reklama