reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Srovnání USB modemů
16.11.2000, Jan Krahulec, recenze
Microcom 56K Travel/S a Well FM-56 USB
PetrH | 17.8.20020:52

Spíš prosba o radu, než zasvěcená diskuse. Původně jsem s Microcomem používal SW WinPhone, který mi velmi vyhovoval a nerad bych se zbavoval pracně vybudovaných adresářů, faxových záhlaví...
Teď s novým PC mám na desce modem PCtel HSP56 MicroModem a pochopitelně ve WinPhonu jsou nabízeny pouze Microcomy. Přidání jiného modemu podle manuálu má problém se souborem ovladačů, protože všichni výrobci ho mají pod *.inf, kdežto Microcom se sichruje nějakým wmodems.dat, kam nelze (neumím) najít a přidat patřičné parametry pro zmíněný PCtel MicroModem. Přitom modem na běžné užití na webu funguje perfektně, rychle a spolehlivě (na digit. lince).Pokud máte někdo nějaké zkušenosti s WinPhonem a víte jak na něj, dejte vědět. Díky PetrH

Odpovědět0  0
PEGAS | 29.11.200018:46

Zásadne nedoporucuji flashovat (1.060) modem Microcom 56 Travel USB temi kdo ma jako OS Windows 2000... ja to udelal a uz jsem se nepripojil !!! Musel sem modem reklamovat a nasledne nechat vymenit za jinej kus (neflashovanej) !

Odpovědět0  0
Dusan Bolek | 27.11.20008:00

Uz to tu asi nikdo necte, nicmene jeste doplnenim slibovane zkusenosti z provozu. Po update firmware se modem pripojuje vcelku bez problemu. Celkove po rekneme deseti pripojenich v ruznou denni a nocni dobu se da rici, ze nejde zrovna o modem s vysokou kvalitou spojeni. Vyhodou je, ze ani jednou nespadl, nevyhodou je, ze rychlost se kterou je schopen se pripojit je znacne nevyrovnana. Obcas se podari, ze modem dela co ma, tedy po spojeni nahlasi 115200 rychlost, stahuje soubory kolem deviti kb/s a cely Internet je na dial-up pomerne svizny. To je vsak jen v priblizne polovine pripadu, jindy jsou s prenosem dat velke problemy. Nekdy se stane, ze se modem sice pripoji 115200 nicmene subjektivne je rychlost mnohem nizsi. Vsechno trva strasne dlouho vcetne stazeni posty, nacitani stranek a podobne a to i v dobu (noc ze So na Ne v pul druhe) kdy Internet zcela jiste nebude pretizen a vsechny trasy jsou vicemene volne. Rychlost pripojeni subjektivne odpovidala tak 14400. Jednou se mi dokonce stalo, ze se modem prip
ojil 9600, takze jsem si aspon mohl otestovat jak rychle jde Internet kdyz se pripojite pres GSM. :-) Na te same lince jede Supra 28.8 na svou maximalni rychlost bez problemu (nepamatuji, ze bych se pripojil jinou nez max. rychlosti a ze by rychlost Internetu byla nejak omezovana), zkusim jeste USR 56 o nemz se da rici, ze chyti linku i pres tam-tamy. Predpokladam, ze bude pracovat bez problemu. Jinak celkove zatim mohu rici, ze prumerna rychlost Microcomu Travel nedosahuje ani rychlosti jiz zminovane Supry. Vse mereno v Praze a na digitalni lince.

Odpovědět0  0
Dusan Bolek | 23.11.20008:30

Vcera jsem provedl upgrade firmware modemu. Program pro flash upgrade nefunguje v WIN2000, takze pokud nekdo pouziva tento OS, musi upgradovat u kamarada ci v praci. Nam co mame doma na pocitaci vetsi pocet OS, i kdyz aktualne mam jenom ctyri, staci reboot do WIN95/98 tam probehne upgrade bez problemu za neco pres minutu. Ve WIN2000 jsem mel jeste problemy, kdy dial-up connection nefungovalo a hlasilo, ze nenaslo modem. Kdyz jsem zjistil, ze pomoci hyperterminalu se pripojim bylo jasne, ze modem funguje a jde jen o WIN vychytavky. Po kontrole nastaveni a restartu, ktere nebylo vyzadovano, nicmene bylo nutne, jiz vse fungovalo bez problemu. Na sve lince pres dig. ustrednu se pripojim maximalni rychlosti. Na urceni stability spojeni je jeste brzy, to budu vedet tak pristi tyden az ztravim par hodin online.

Odpovědět0  0
Nop | 26.11.200010:16

myslím že jeden z mnoha problému tohoto rázu je problém linky vs. V90. mám usb modem magic express od askey a po zadání at+ms=v34 se jedná o zcela stabilní modem (skutečně)

Odpovědět0  0
Duk | 22.11.200020:42

Microcom T. jsem mel pujceny se zajmem koupit,spojeni probihalo rychle datovy tok take, ale spadlo mi to behem pul hodiny 5x.Sklasickym modemem WELL56 EXT. zadne problemy.

Odpovědět0  0
Karel Benda | 22.11.20008:45

Moje zkušenosti s modemem USB 56K Travel jsou opačné. Měl jsem však v testování jeden kus, který se projevoval podobně, jak popisujete. Pomohlo upgrade firmware.

Odpovědět0  0
Ing. Dusan Bolek | 22.11.20009:17

Na Microcom.cz neni zadny flash upgrade, konkretne je tam noticka "Neni k dispozici". Takze jsem si stahl 1.060 firmware z compaq.com a zkusim to. Nicmene mam dojem, ze tuhle proceduru jsem v ramci debugovani modemu pred casem provadel. No az to zkusim budu moudrejsi a dam vedet.

Odpovědět0  0
Jabberwock (1) | 21.10.200314:51
Kooupil jsem si tenhle modem ... a rad bych rpovedl flashnuti firmware ­(mam w98 takze snad bez problemu­) ale nemuzu to nikde najit. Prosim poradte nekdo odkud ho stahnu...
Odpovědět0  0
Dusan Bolek | 21.11.20009:27

Nevim jestli jste testovali nejakou novou verzi, kdyz je to pry novinka (ja ho mam skoro rok] a muj je znaceny jako USB 56K Travel bez toho S. Dostal jsem ho kdysi zdarma k notebooku Compaq.
Moje zkusenosti jsou s nim ty nejhorsi mozne. Zkousel jsem ho asi na peti linkach, neco analog, neco digital, neco pres ustrednu atd. Spojit se dokazal tak v jednom pripade z deseti a jeste to casto padalo uprostred autentifikace, ci spojeni.
Zkousel jsem to s nejnovejsima ovladacema, z Win98 i Win2000, ale nic nepomohlo. Na stejnych linkach muj USR se pripojuje bez problemu 33.6 i vice. Mozna tahle nova verze je lepsi, ale ta moje je nejhorsi modem co jsem dostal do rukou.
BTW: Na strankach microcom.com (compaq) nejsou snad vubec ovladace do 2000covek, ty jsem nasel jen na microcom.cz.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.