reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Red Dead Redemption 2: rozmanité RPG z divokého západu přichází

10.8.2018, Jan Vítek, aktualita
Red Dead Redemption 2: rozmanité RPG z divokého západu přichází
Už dlouho to vypadá, že Red Dead Redemption 2 od Rockstar bude jeden z velkých herních hitů tohoto podzimu a v tom nás může jen utvrdit nové video, které hru už zblízka představuje. Můžeme o ní uvažovat jako o Kingdom Come z prostředí divokého západu.
Realističnost je totiž jeden z aspektů, který Rockstar slibují, což se točí kolem zbraní, způsobu obživy, pohybu v přírodě, atd. Hráč bude vržen do prostředí divokého západu těsně před nástupem industrializace a protkáním pevniny USA železnicí, která přinesla jeho konec. Ocitne se v kůži pistolníka zločinecké bandy, která bude živoucím souborem unikátních charakterů a tématicky můžeme tuto hru skutečně zařadit po bok českého Kingdom Come, takže jde především o RPG v bohatém otevřeném světě, kde nás čeká mnohé překvapení. 
 
 
Nyní se můžeme podívat na první z podrobnějších představení hry Red Dead Redemption 2 ve videu, kde jsou zmíněny základní charakteristiky hry. Ta vypadá velice dobře až na jednu smutnou věc. Na trh sice přijde už 26. října, ovšem pouze pro Xbox One a PS4 podobně jako GTA V a my můžeme jen doufat, že se o verzi pro PC dozvíme brzy. Nikoho by ale nepřekvapilo, kdyby ta dorazila až rok poté. 
 
 
Co tedy budeme moci v roli Arthura Morgana na divokém západě tropit? Pochopitelně vše, co se očekává od ostříleného člena gangu, takže karbanit, prát se, krást, loupit, vraždit, přepadávat a utíkat od tlaku nastupující moderní doby. Budeme ale moci také lovit, obchodovat, objevovat, navazovat vztahy se všemi důsledky, starat se o svou bandu a samozřejmě plnit všemožné mise či questy. 
 
 
 
Rockstar se chlubí především tím, že byl notně vylepšen systém boje včetně střílení a ručních potyček, což zahrnuje i realistický způsob a čas dobíjení zbraní či jejich zpětný ráz. Stejně tak budeme mít svobodu v tom, jak vyřešíme nastalé situace, čili zda zvolíme útěk, diplomacii nebo necháme promluvit zbraně. Zkrátka a dobře to vypadá na propracované RPG s živoucího otevřeného světa s velice povedenou grafikou a vůbec technickým zpracováním, takže lidé konzolemi nepolíbeni mohou jen doufat, že Rockstar s PC verzí nebudou dlouho otálet.
 


reklama