reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rozvod kvůli Google Street View, muž načapal svou manželku

12.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Rozvod kvůli Google Street View, muž načapal svou manželku
Google Street View může být občas pěkně zapeklitá věc. Jeden Peruánec zde hledal cestu přes hlavní město a místo toho zde našel fotografii své manželky s jiným mužem. Nepřekvapí, že to vedlo k rozvodu.
Auta Google Street View pořizují fotografie měst a nejrůznějších míst zejména kolem silnic (ale dnes už nejen tam), čehož se dá využít například pro plánování cest neznámých oblastech nebo hledání cílových míst. Tak i učinil jeden muž z Peru, který hledal cestu v hlavním městě Lima. Při procházení ulic však narazil na fotografii ženy, která náramně připomínala jeho manželku. Přestože systémy Googlu zamazaly obličeje, postava i oblečení vyobrazené ženy napovídaly, že jde s největší pravděpodobností o jeho manželku.
 
Obraz z Google Street View

Fotografii pak doma ukázal manželce a ta přiznala, že opravdu měla aféru s jiným mužem. Přitom šlo o fotografii starou 5 let. V té době už nicméně byli manželé, a tak není divu, že celá věc skončila rozvodem. Není to přitom poprvé, co Google Street View načapal lidi v jim nepohodlných situacích. I přes anonymizaci se mnohdy dá na základě postavy i oblečení jednotlivé osoby rozpoznat. Nepříjemné např. u strip klubů a mnoha dalších místech.

Zdroj: boingboing.net, techspot.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama