reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
11.3.2022, Jan Vítek, aktualita
Už řadu dní se mluví o tom, že se Rusko možná bude chtít "odpojit od Internetu", což by mělo své dopady především na tamní uživatele zvyklé na mnoho cizích služeb. Spěje tak skutečně ke svému Splinternetu? 
snajprik (1555) | 13.3.202219:36
V Rusku je zopar lidiček s Huawei ktori im to robia, budu mať ako Čina
Odpovědět0  1
MLML (20) | 13.3.20229:04
To ale není azbuka. Takhle by to Rus nenapsal.
Odpovědět0  0
Eskymak (1057) | 11.3.202214:27
Ať si to užijou!
Odpovědět8  0
wrah666 (6205) | 11.3.202214:39
Mládež už stejně hromadně postihla mrtvice, že nemají youtube, tiktok, fb a twiter.
Ps: osobně proti rusům jako takovým nic nemám, ale cheateři a boti mi zrovna chybět nebudou. ­(doufám, že budou mít takové latence, že se na to vykašlou­) A crackeři ­(kteří by opravdu citelně chyběli, jelikož jejich práce bývá vynikající­) si nepochybně najdou způsob, jak své dílo uploadnout.
Odpovědět4  3
Tech-boy.lukas (1254) | 13.3.202216:17
no pokud by se odpojili, a pro to aby ses mohl dostat ven potřebuješ log a jejich vpn, tak i velmi podprůměrný it umí zajistit že nic neuploaduješ. Leda cd a ven z ruska a tam to teprve nahrát.
Odpovědět0  0
honza1616 (3625) | 11.3.202220:14
Já jim to taky přeji, za tu propagaci Putina jaký je to bůh ...a podporu té propagandy....
Upřímně, asi to bude hodně těžký ze začátku,

ale YouTube má už několik let jakousi Ruskou alternativu, teď tedy z hlavy nevím jaká to byla doména, ale vzhledově to bylo skoro okopírované YT, ­(rutube ????­)
....ale RedTube to neni xD xD

A sociální sítě?? Čínský Tiktok jede dál stejně jako VK, vedle toho určitě budou vznikat další sociální sítě jako tomu bylo i u nás před FB.
Bude to těžký ale zvyknou si. Spíš přemýšlím na čem budou fungovat, až jim začnou časem umírat komponenty, co si koupí?? Budou se repasovat staré počítače a telefony z elektro skládek?? To samozřejmě za předpokladu že Putin zůstane u moci. Spíš čekám že bude puč, že ho oligarchové svrhnou, a skončí v Haagu před soudem, dnes jsem četl že minimální trest je doživotí..... To by se pak po znovu otevření Ruska postupně vše vrátilo do relativního normálu. Komponenty by se začaly prodávat a otevřel by se internet zase všem.
Odpovědět3  3
asip80 (1164) | 12.3.20227:45
ano přesně tak mají už dávno různé alternativy jak sociálních sítí, tak ­"video­" kanálů atd.

https:­/­/rutube.ru­/video­/1e379daa0926b2c46c5faf92e434e8ae­/?

a tady něco o číny, ale číst neumím ani jedno :D
https:­/­/weibo.com­/overseas

nějak jsem na to narazil náhodou, když jsem hledal tohle http:­/­/www.zjinnova.com­/pd.jsp?id=10#_pp=2_446 .. ani nechápu jak jsem se tam dostal :D :D

Tak Rusové myslím umí 40 nm ..to by na ­"základní­" věci bohatě stačilo ­(muselo by se to postavit na ASIC obvodech, aby to nemělo spotřebu jako blázen, takže asi by si nelámali hlavu s patenty a licencováním­) a za druhé i ta Čína na tom není úplně zle 14 nm v podstatě zaběhnutých a nevím jak je na tom GloFo, které má 12­/14 nm, ale proč to dělat složitě, když stačí přes prostředníka nakoupit pár kontejnerů s komponenty a dovézt to do RF ;­)


Osobně si myslím, že Zelenskyj to bude muset podepsat a za pár měsíců se vrátí vše do starých kolejí ­(sankce za Krym taky jako by v podstatě neexistovaly pro západní firmy bez ruského kapitálu a už teď je viděť ochota Němců, kteří se nechtějí připravit o svůj komfort a prosperitu­)

Spíš se bál tohio, že Afrika nám bez jídla začne brzo strádat a nastartuje to ještě větší migrační vlnu ..


Ohledně ­"zabití­" Putina nevíš, co si přeješ, protože když jsem viděl ty magory v hierarchii pod ním v TV diskuzi, tak on je ještě menší zlo a nechtěl bys, aby se někdo z nich dostal na jeho místo..
Odpovědět2  1
wrah666 (6205) | 12.3.202211:36
Btw: také si pánové uvědomte, že ­"zákaz prodeje­" neznamená, že jim to neprodají. Jen se nákupčí nesmí jmenovat Ivan, platit rubly a chtít to poslat do Vladivostoku. Panu Jonesovi to do Singapuru klidně pošlou.. I panu Alimu, který bude mít plány, jak computerově vybaví celou Adis Abbebu.. No a tam se to přeloží na jinou loď a ta čistě náhodou do toho Vladivostoku pojede :­)

PS: nekompletuje náhodou intel procesory v Izraeli? Já jen, že tamodtud by to klidně naložili na přímé letadlo do Moskvy a nikdo by ani nepípl..
Odpovědět3  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.