reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Růst Etherea se zastavuje, blíží se konec mánie?

12.7.2017, Jan Vítek, aktualita
Růst Etherea se zastavuje, blíží se konec mánie?
Bitcoin mezi těžaři kryptoměn už moc neletí, ale je tu jiná měna, a sice Ethereum, které je středem zájmu posledních měsíců. Objevují se přitom už známky toho, že tato nová mánie by se mohla blížit ke konci. 
Dá se říci, že hodnota kryptoměn je držena nahoře především zájmem a vírou lidí, kteří se jimi zabývají, a tak můžeme mluvit o tom, že tato hodnota je velice vrtkavá. Zrovna v případě Etherea se cena uprostřed června vyšplhala na 400 dolarů, ale dnes už je na polovině a nevypadá to, že by se měla zase začít zvyšovat. 
 
Ethereum logo with laptop
 
Je jasné, že se mezi těžaře v poslední době zapojilo mnoho nových lidí, na což ukazují prodeje a obecný nedostatek vhodných grafických karet. Pro ty, kteří o tom teprve přemýšlí, je tu tak krom vysoké ceny nových karet ještě problém s klesající cenou Etherea a dá se předpokládat, že pokud se hodnota vytěžené kryptoměny dostane blízko, nebo snad pod náklady, bude to mít Ethereum pro tento rok spočítané. Na to se mohou těšit zájemci o grafickou kartu pro herní účely, kteří budou mít na výběr dost bazarových modelů, přičemž AMD a NVIDIA už budou nadšeny o mnoho méně. Jednak jim skončí doba bezproblémového odbytu a navíc se situace obrátí, neboť kvůli plným bazarům karet bude mizivý zájem o nové. 
 
vývoj hodnoty Etherea ve vztahu k dolaru
 
Zkušený podnikatel Mark Cuban už Ethereum označil za bublinu, a přiložil prostou rovnici: pokud každý mluví o tom, jak si tímto způsobem snadno vydělává, je to bublina. V jiném tweetu označil Ethereum spíše za prchavou víru než opravdové jmění a je zřejmé, že čím více se bude mluvit o bublině, která navíc vykazuje známky svého splasknutí, tím více se bude tato víra vytrácet. 
 
Nicméně hodnota Etherea je stále 25x vyšší než na začátku tohoto roku, kdy činila jen 8 dolarů. Podobný vývoj má i Bitcoin, jehož hodnota také prudce rostla, aby se zastavila na 3000 dolarech a nyní už spíše klesá a aktuálně je na 2300 dolarech. 
reklama