reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sada s PlayStation VR se v předprodeji vyprodala za méně než 10 minut

22.3.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
Sada s PlayStation VR se v předprodeji vyprodala za méně než 10 minut
S virtuální realitou se v poslední době roztrhl pytel a o headset od Sony je skutečně nemalý zájem. To dokazuje i fakt, že když byl dneska zahájen předprodej sady, VR zařízení zmizelo za míň než deset minut.
Jak už jsme se zmiňovali dříve, headset od Sony na konferenci GDC (Game Developers Conference) v San Franciscu konečně dostal svou cenovku a také datum vydání. K uživatelům by se PlayStation VR měl dostat v říjnu tohoto roku, a to za cenu, která trumfne jeho VR konkurenci - za 399 dolarů, v České republice je to něco málo pod deset tisíc korun bez DPH.

Oproti headsetu HTC Vive je tak možné ušetřit při koupi Sony PlayStation VR polovinu částky, nesmí se však zapomínat na to, že k headsetu od Sony je třeba dokoupit i příslušenství, ceny se pak vyrovnají. Na druhou stranu pro HTC Vive je zase třeba mít výkonný herní počítač. Všechno má své pro a proti, a pokud vám pro virtuální realitu nepostačí papírový Google CardBoard za stovku až dvě, bude zkrátka pořádný headset i něco stát.

Co se parametrů týče, Sony PlayStation VR nabídne Full HD OLED displej (960×1080 px pro každé oko) s velikostí 5,7 palců. Obnovovací frekvence bude mít až 120 Hz, k dispozici je však i 90Hz mód. FOV má tento headset 100° a spolupracovat bude s konzolí Sony PlayStation 4.





Dnes se objevil PlayStation VR s příslušenstvím v nabídce na Amazonu. Bylo možné si jej předobjednat v sadě, která zahrnuje nezbytné příslušenství, jako jsou například herní ovladače PlayStation Move Controllers nebo sledovací kamera PlayStation Camera, dále je také součástí setu i disk s PlayStation VR Worlds. Nechybí pak samozřejmě ani samotný headset, se kterým je v balení dodávána i externí výpočetní jednotka a všechny potřebné kabely, jen konzoli PS4 si budete muset dokoupit zvlášť, pokud už ji nevlastníte. Tato sada vyjde na 499 dolarů, což je něco málo přes 12 000 korun bez daně.

Na Amazonu se dnes sada v předprodeji vyprodala během deseti minut, není však známo kolik kusů bylo v nabídce. Společnost Sony tak slavila úspěch, protože zájem o jejich VR zařízení byl nemalý. Společnost proto plánuje i další předobjednávky sady pro lidi, kteří to dnes už nestihli. K dispozici je i pouze samotný headset, to se hodí v případě, že kameru nebo ovladače už náhodou vlastníte.

Zdroje: roadtovr.com, amazon.com
reklama