reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung demonstroval mobilní telefon s 8MPx fotoaparátem

6.11.2005, Milan Šurkala, aktualita
Samsung demonstroval mobilní telefon s 8MPx fotoaparátem
U nás v ČR se jen nedávno začaly rozšiřovat mobilní telefony s digitálním fotoaparátem o rozlišení jeden megapixel a výše, avšak prezident Samsungu, Lee Ki-Tae už demonstroval přístroj s 8MPx fotoaparátem. Jenže v Koreji a Japonsku jsou...
U nás v ČR se jen nedávno začaly rozšiřovat mobilní telefony s digitálním fotoaparátem o rozlišení jeden megapixel a výše, avšak prezident Samsungu, Lee Ki-Tae už demonstroval přístroj s 8MPx fotoaparátem. Jenže v Koreji a Japonsku jsou vždy o něco napřed.



Nový mobil nese název SPH-V8200 a je následníkem 7MPx modelu SCH-V770 předvedeným na CEBITu letos v březnu. Má plně barevný LCD monitor (16 milionů barev) a automatické zaostřování. Problémem je ovšem to, že kvalita fotografií ani zdaleka nezáleží na rozlišení. Spíše zde budou potíže s méně kvalitním obrazem, protože tak obrovský počet snímačů na malé ploše se musí dost bít o světlo a předpokládám, že za šera budou výsledky horší než u méně-MPx fotoaparátů. Společnost Sharp už dokonce předvedla 10MPx snímač pro mobilní přístroje.

Samsung rovněž předvedl SGH-i300. Tento multimediální mobil se může pyšnit 3GB pevným diskem. Na trhu bude od příštího roku a Samsung se netají tím, že připravuje 10GB verze. Přitom 3GB verze SPH-V7900 jsou na trhu už od minulého měsíce.

Zdroj: www.tgdaily.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama