reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung nabízí externí SSD se 64vrstvými V-NAND

16.8.2017, Jan Vítek, aktualita
Samsung nabízí externí SSD se 64vrstvými V-NAND
Samsung na svých moderních pamětech V-NAND se 64 vrstvami založil také nové externí SSD s prostým označením T5. Vybaveno je kromě toho také rozhraním USB typu C s vysokou propustností. 
Samsung Portable SSD T5 tak představuje moderní externí SSD, které může i díky 64vrstvým pamětem V-NAND Flash nabídnout vysokou kapacitu, ovšem vzhledem k jeho velikosti by pro dosažení 2 TB stačily i méně vyspělé paměti, popřípadě by Samsung mohl v daném formátu nabídnout i podstatně vyšší kapacitu. 
 
  
Daný produkt ale také musí být dostupný za rozumnou cenu a je zřejmé, že už 2TB model bude pro mnoho lidí nedosažitelně drahý. 
 
 
Samsung srovnává své SSD T5 především s externími disky a uvádí, že jsou téměř 5x rychlejší, takže je zřejmé, že i přes rozhraní USB 3.1 Gen 2 s teoretickými 10 Gb/s (1250 MB/s) to nebude nevídaná propustnost. Ve skutečnosti jde o maximálních 540 MB/s, což je zhruba na úrovni prostých 2,5" SSD pro rozhraní SATA 6 Gbps. Není však možné, aby se do hliníkového obalu s rozměry 57 x 74 x 10,5 mm (hmotnost 51 g) jeden takový vešel, neboť na to je 2,5" formát příliš velký. 
 
Samsung se také chlubí, že jeho SSD T5 přežije pády z výšky až tří metrů a co se týče ochrany samotných dat, tu zajistí 256bitové AES šifrování. Vedle toho tu máme tříletou záruku a v balení také dva kabely - jeden USB C - C a druhý USB C - A, abychom mohli zapojit SSD i ke klasickým USB portům. Šifrování dat budeme moci spravovat pomocí softwaru pro Windows i Mac OS X, ovšem SSD budeme moci připojit také k telefonům, tabletům či televizorům. 

K dispozici budou modely s 1 TB nebo 2 TB (černé zbarvení) nebo 250 a 500 GB (modré zbarvení), přičemž ohlášena byla jen cena 250GB modelu, a to 130 USD. 
 
Zdroj: Samsung
reklama