reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung SE-T804L: nová externí slim slot-in DVD vypalovačka

7.8.2006, Milan Šurkala, aktualita
Samsung SE-T804L: nová externí slim slot-in DVD vypalovačka
Na trh se dostává nová slim DVD vypalovačka společnosti Samsung. Zaujme neotřelým designem a především nízkou výškou. Výhodou je, že napájení je řešeno přes USB port a to i při zápisu. Ostatní mechaniky zpravidla k zápisu potřebují napájecí...
Na trh se dostává nová slim DVD vypalovačka společnosti Samsung. Zaujme neotřelým designem a především nízkou výškou. Výhodou je, že napájení je řešeno přes USB port a to i při zápisu. Ostatní mechaniky zpravidla k zápisu potřebují napájecí adaptér, při čtení si s napájením z USB vystačí. Nemusíte tedy sebou tahat těžký adaptér.



Další výhodou je mechanické vkládání disků, média lze tedy vyjmout i při vypnutém napájení. Přestože se jedná o slot-in mechaniku, nemusíte se obávat, zvládne jak standardní 12cm, tak i menší 8cm disky.

DVD+R i DVD-R disky zapisuje i čte 8x rychlostí. Dvouvrstvé disky DVD čte 8x rychlostí, ale zapisuje pouze 6x (DVD+R DL) nebo 4x (DVD-R DL). DVD-RAM je také podporováno, maximální rychlost zápisu je 5x. Přepisovací disky DVD zvládne číst 8x rychlostí, Na DVD+RW zapisuje toutéž rychlostí, na DVD-RW maximálně 6x. Čtení, zápisy i přepisy disků CD mohou být maximálně 24x rychlostí. K dispozici je i technologie LightScribe.

Tyto rychlosti však platily při použití napájecího adaptéru. Pokud použijete napájení pouze přes USB, bude vám sice umožněno vypalovat, ale na nižších rychlostech. Všechny čtení, zápisy a přepisy disků DVD mohou být maximálně 4x rychlostí s výjimkou 2x rychlostního zápisu/přepisu disků DVD-RAM. U disků CD pak tyto hodnoty činí 10x. Mechanika měří 157×141×20mm a váží 420 gramů.

Zdroj: www.samsung.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama