reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung SGH-D415 - 262 144 barev duhy

9.8.2004, Pavel Bureš, článek
Samsung SGH-D415 - 262 144 barev duhy
Samsung vyvinul mobilní telefon, který si nás na první pohled získá elegantním stříbrným provedením, malou velikostí v zavřeném stavu a také kvalitním barevným displejem.
Již při prvním pohledu si člověk všimne elegantního stříbrného materiálu, ze kterého je telefon vyroben. Jedná se ale o tradiční plast, což poznáme při prvním doteku. Přední straně dominuje rozměrný displej zobrazující 262 144 barev, tedy 4x více než zvládnou běžná PDA. Rozlišení displeje činí 176 x 220 obrazových bodů. Pod ním najdeme nejdůležitější ovládací tlačítka, která umožňují přijetí hovoru i v zavřeném stavu.





Klávesnice je vysunovací, proto bylo možné vybavit telefon velkým displejem a rozměrnou klávesnicí při zachování relativně malých rozměrů. Ty jsou 95,2 x 48,2 x 22,8 mm, přístroj váží 119 gramů.

V horní části telefonu, nalevo od reproduktoru, je fotoaparát s rozlišením 0,3 megapixelu. S ním lze pořídit snímky v rozlišení až 640 x 480 pixelů nebo 15 vteřin trvající videosekvenci. Nejzajímavější na fotoaparátu je, že je umístěn na kloubu a je možné ho otočit až o 180 stupňů. Vyfocené snímky můžeme odeslat jako MMS zprávu.

GSM modul pracuje na frekvencích 900 a 1900 MHz, s telefonem si tedy zavoláme u nás i v USA nebo v některých částech Asie. Do Samsungu si můžete stahovat Java hry, a to buď přes GPRS nebo vytáčeným CSD připojením. Prohlížeč wapu má verzi 2.0. Další funkcí, určenou převážně mladší generaci, je 64hlasé polyfonní vyzvánění. Ke spojení s počítačem je nutné použít kabel, Bluetooth nebo infračervený port v technické specifikaci telefonu ani nehledejte.

Se standardně dodávanou baterií vydrží mobil dle údajů výrobce 200 - 300 minut hovoru nebo přes 8 dní v pohotovosti.
Zdroj: Samsung
reklama