reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung tlačí na Intel, ať dříve přijme DDR4

16.4.2012, Jan Vítek, aktualita
Samsung tlačí na Intel, ať dříve přijme DDR4
Společnost Samsung Electronics se snaží přimět Intel k tomu, aby vypustil své platformy podporující paměti DDR4 ještě před rokem 2014. Momentálně vládnou světu PC paměti DDR3, když tedy nepočítáme GDDR5 v grafických kartách, a na jejich...
Společnost Samsung Electronics se snaží přimět Intel k tomu, aby vypustil své platformy podporující paměti DDR4 ještě před rokem 2014. Momentálně vládnou světu PC paměti DDR3, když tedy nepočítáme GDDR5 v grafických kartách, a na jejich výrobě zrovna nikdo nebohatne, protože neúprosná konkurence a nadprodukce nejen že tlačí ceny na minimum, ale některé výrobce rovnou likviduje. Však vzpomeňme na japonskou Elpidu, která má velké problémy i přes vládní finanční pomoc a momentálně se restrukturalizuje.





Samsung a Hynix jsou přitom jediné firmy, které již mají připraveny paměti DDR4, přičemž zrovna Samsung je měl hotovy již před rokem. Není tedy divu, že má velký zájem na tom, aby jeho paměti našly využití, což by mu přineslo výhodu nad konkurencí a konečně i zisky.

I dle analytiků je předchod na DDR4 jedinou příležitostí pro vylepšení situace výrobců paměťových čipů a ti také odhadují, že celý proces má trvat výrazně kratší dobu, než jak tomu bylo u přechodu z DDR2 na DDR3. Ten byl velmi pozvolný a zabral cca tři roky, a to i kvůli tomu, že s ním otálela společnost AMD. DDR4 mají přitom dle JEDEC Solid State Technology Association přinést výrazný nárůst výkonu i snížení spotřeby.

Zdroj: Digitimes
reklama