reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire nabídne miniaturní desky s AMD G-Series

27.2.2014, Jan Vítek, aktualita
Sapphire nabídne miniaturní desky s AMD G-Series
Společnost Sapphire se rozhodla pro výrobu nových základních desek a celých systémů, které budou postaveny proti počítačům Intel NUC. Jde totiž také o desky s rozměry 10 x 10 cm, ale založené na čipech od AMD.
Sapphire již má své zkušenosti s výrobou malých počítačů a u nás nabízí svou řadu Edge. Její nové systémy však budou ještě menší a vzhledem k rozměrům 10 x 10 cm (nebo 4 x 4 palce) jsou zcela jasně myšleny jako konkurence pro Intel NUC.





Sapphire tak nově zformoval skupinu Embedded Systems Business Unit, která bude produkovat řešení pro širokou škálu možností využití, jaké jen mohou mít miniaturní PC. A že jde o tradičního partnera firmy AMD, není divu, že bude exkluzivně využívat právě jejích platforem. Nakonec ani nepůjde pouze o takovéto počítače, ale také o přídavné moduly s grafickými kartami, které budou tvořit dohledové systémy nebo i herní stanice. Zde pak můžeme vidět spojitost s GPU modulem Radeon E8860.





Představen byl už konkrétní produkt založený na SoC AMD Embedded G-Series, který přijde v pouzdru FT3 vybavený grafikou řady Radeon HD 8000, dvěma grafickými výstupy HDMI 1.4a a řadou dalších rozhraní, mezi nimiž nechybí gigabitový Ethernet nebo porty USB 3.0 a 2.0. Pro paměti má deska připraveny dva sloty SO-DIMM a pro další rozšíření jednu pozici pro mSATA SSD a také jeden mini PCI Express.

Vedle toho Sapphire plánuje přijít s novými deskami formátů Mini-ITX nebo Micro-ATX, které nabídnou integrované grafické moduly a až 10 obrazovýh výstupů bez využití přídavných karet. Má tak dle vlastních slov s AMD naplánovanou společnou budoucnost pro příštích pět let.

Zdroj: techPowerUp
reklama