reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Scalpeři mají novou oběť, zájemce o ledničky Xbox Series X

20.10.2021, Jan Vítek, aktualita
Scalpeři mají novou oběť, zájemce o ledničky Xbox Series X
Microsoft se zcela vážně rozhodl nabídnout zákazníkům na trhu doplněk pro zajištění osvěžení při dlouhém hraní, a sice ledničky Xbox Series X Mini Fridge. Na tento materializovaný vtip se však začali slétat scalpeři. 
Ledničky Xbox Series X Mini Fridge sice nakonec nepřišly na trh ještě před letošním létem, ale i tak Microsoft zřejmě nebude mít nouzi o zájem ze strany zákazníků. Microsoft přitom tímto způsobem reagoval na vtip, který se začal šířit s ohledem na design nových konzolí Xbox Series X, a tak stvořil malou ledničku, do níž si budeme moci nacpat třeba řadu třetinkových plechovek, jak ukazují propagační materiály. 
 
 
Právě včera přitom odstartoval předprodej, a to za cenu 99 dolarů či 89 liber a vypadá to, že nová minilednička od Microsoftu bude horké zboží, o což se ostatně postarají i scalpeři. Pro ně jde o vítané přilepšení, neboť nyní je již na americkém eBay v nabídce na 30 ledniček Xbox Series X, které samozřejmě ještě nikdo nemá fyzicky k dispozici, a to za ceny mezi 300 a 350 dolary (kup hned). A to už takovou nabídku dle výpisu uskutečněných transakcí využily stovky nedočkavců. Ve Velké Británii je to obdobné s cenou mezi 250 a 300 librami. 
 
Nabízená lednička se přitom od jiných podobných produktů liší pouze svým designem a obvyklý asi také nebude její přední USB port, pomocí nějž si budeme moci dobíjet třeba telefon. Microsoft také myslel na to, abychom si ji mohli vzít na cesty, takže krom napájení střídavým proudem ze sítě je možné využít adaptér pro stejnosměrný proud a využít automobilovou baterii.
 
Vysoký chladicí výkon ale nemáme očekávat, neboť Microsoft mluví o tom, že lednička dokáže svůj vnitřek vychladit přinejlepším na 10 °C. Vypadá to tak na prostý peltierův článek než na výkonný kompresor, a tak se tento produkt z čistě praktického hlediska nedá s přihlédnutím k ceně nafouklé scalpery označit za dobrou koupi. Použití termoelektrického článku či článků ostatně potvrzuje i sám Microsoft
 
Xbox Series X Mini Fridge budou k dispozici i v kamenných obchodech, až přijdou na trh, což je naplánováno na letošní prosinec.  


reklama