Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate připravil nejtenčí 2,5" disk s kapacitou 2 TB

6.11.2013, Jan Vítek, aktualita
Seagate připravil nejtenčí 2,5" disk s kapacitou 2 TB
Společnost Seagate, která nyní vlastní divizi Samsungu vyrábějící pevné disky, si připravila nový 2,5" pevný disk Spinpoint M9T, jenž má jako první na světě kapacitu 2 TB, a to při výšce 9,5 mm. Existují sice již jiné disky stejného formátu,...
Společnost Seagate, která nyní vlastní divizi Samsungu vyrábějící pevné disky, si připravila nový 2,5" pevný disk Spinpoint M9T, jenž má jako první na světě kapacitu 2 TB, a to při výšce 9,5 mm. Existují sice již jiné disky stejného formátu, ale s výškou 15 mm. Krom toho je nabízena ještě 1,5TB verze tohoto disku.

Celé dva terabajty jsou na mobilní disk už velmi slušná kapacita, však dnešní 3,5TB modely zatím nabízí maximálně 4 TB, či alespoň donedávna nabízely. Však je tomu teprve pár dní, co firma WD a jeho HGST představila 6TB Ultrastar He6, jenž využívá hélium, díky čemuž může nést více ploten než obvykle.





Nový Spinpoint M9T je tedy klasický 2,5" pevný disk s výškou 9,5 mm, čili do normálních notebooků se jistě vejde, ale u ultrabooků to už bude mít těžší. Nicméně jistě najde uplatnění také v malých počítačích nebo plochých All in One PC nebo spotřební elektronice. Rozhraní je dle očekávání SATA 6 Gbps a pak můžeme zmínit firemní funkce NoiseGuard a SilentSeek pro zajištění tichého provozu.

Seagate již ohlásil, že je tato novinka již dostupná, ovšem neoznámil cenu a v českých obchodech budeme Spinpoint M9T zatím hledat marně, stejně jako v nabídkách zahraničních obchodů.

Zdroj: techPowerUp