reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Šéf herního studia Yoozoo Games zemřel na otravu, policie vyšetřuje vraždu

29.12.2020, Milan Šurkala, aktualita
Šéf herního studia Yoozoo Games zemřel na otravu, policie vyšetřuje vraždu
Čínské herní studio Yoozoo Games přišlo o svého šéfa, kterým byl Lin Qi. Po hospitalizování v nemocnici bohužel zemřel a policie nyní vyšetřuje jeho smrt s podezřením na vraždu. Má i podezřelého.
Herní studio Yoozoo Games asi mnoho lidí nezná, ale přeci jen má na kontě i titul, který může být známější, strategickou hru Game of Thrones: Winter Is Coming. Jeho šéf, 39letý Lin Qi, ale už není mezi námi. 16. prosince byl hospitalizován v nemocnici s vážnými problémy a o více než týden později těmto problémům podlehl. Ještě 24. prosince byl jeho stav hodnocen jako stabilizovaný, ale o den později vše nabralo úplně jiný směr a zemřel. Vše nasvědčuje tomu, že byl záměrně otráven.
 
Yoozoo Games logo
 
Společnost Yoozoo byla založena v roce 2009 a nedávno se chtěla vrhnout i do filmové produkce. Konkrétně mělo jít o zfilmování čínského sci-fi Three-Body Problem, které se mělo objevit i na Netflixu. Filmovou divizi The Three-Body Universe vede také 39letý Xu Yao a právě nějaký "Xu" je hlavním podezřelým z vraždy šéfa společnosti. Spekuluje se tedy, že mohlo jít právě o neshody šéfa Yoozoo s vedoucím filmové divize. Lin Qi byl čínským miliardářem s jměním, které se odhadovalo na 6,8 mld. čínských juanů (přes 22 mld. Kč).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama