reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sega připravuje retro konzoli Mega Drive Mini

17.4.2018, Jan Vítek, aktualita
Sega připravuje retro konzoli Mega Drive Mini
Společnost Sega o víkendu ohlásila, že si připravuje další herní konzoli, která pomůže oživit minulost. Jde o Mega Drive Mini, kolem níž se ihned vyrojily otázky o tom, kdo ji bude vyrábět. To je důležitá otázka vzhledem k předchozí Genesis Flashback.
Sega je jednou z firem, která se snaží trošku přiživit na aktuální mánii přinášející adaptace na klasické konzole. Dobře známé jsou NES Mini a SNES Mini od Nintenda, které máme spojeny především s jejich zoufalým nedostatkem a nabobtnalými cenami. V případě Segy se ale dá zmínit v negativním slova smyslu zase konzole Genesis Flashback, která si snad nevysloužila jediné pozitivní hodnocení. Server Kotaku ji nazval přehřívajícím se odpadem a servítky si nebral ani Polygon, který ji označil za promarněnou příležitost, jež pouze odradí případné budoucí zákazníky. 
 
 
Sega Mega Drive Mini byla ohlášena o víkendu, aniž by se zprvu vědělo, kdo ji bude vyrábět. Později se k tomu ale přihlásila firma ATGames, která však své prohlášení z Twitteru brzy smazala. Je tak pravděpodobné, že ji vyrábět opravdu bude, ale z nějakého důvodu není vhodné, aby se o tom vědělo. A ten důvod je nasnadě: firma ATGames vyráběla také Genesis Flashback a na Twitteru si měla krátce po svém prohlášení vysloužit takové reakce, že svůj tweet raději urychleně smazala.
 
Mega Drive Mini má přitom přijít k oslavám 30letého výročí původní konzole, takže doufejme, že ji nepotkají podobné problémy jako Genesis Flashback. Ta byla kritizována třeba kvůli chabé kvalitě bezdrátových ovladačů, náhlé poklesy snímkovací frekvence, problémy s audiem a sice obrovskou, ale problémovou základnu her. 
 
Samotná Sega se přitom aktuálně snaží prosadit se svými staronovými hrami také na platformě Switch. Zmínit můžeme tituly jako Sonic the Hedgehog, Phantasy Star a Thunder Force 4, což má na svědomí konkrétně studio M2, které už bylo chváleno za své povedené porty 8bitových a 16bitových her. Sega se také chce prosadit v herním světě chytrých telefonů se svými retro hrami a příslušnou aplikací Sega Forever.
  


reklama