reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Service Pack 3 pro Windows XP bude, ale až po vydání systému Vista

1.10.2005, Milan Šurkala, aktualita
Service Pack 3 pro Windows XP bude, ale až po vydání systému Vista
Třetí opravný balík pro operační systém Windows XP má přijít po vydání systému Windows Vista, to je naplánováno na konec roku 2006, takže Service Packu se dočkáme nejspíš také koncem roku 2006 nebo spíše začátkem roku 2007. Service Pack...
Třetí opravný balík pro operační systém Windows XP má přijít po vydání systému Windows Vista, to je naplánováno na konec roku 2006, takže Service Packu se dočkáme nejspíš také koncem roku 2006 nebo spíše začátkem roku 2007.



Service Pack 2 vyšel na přelomu srpna a září minulého roku a zaznamenal velké úspěchy. Přestože byl s několika aplikacemi ne zrovna ideálně kompatibilní, přinesl konečně opravdu slušnou bezpečnost. Podle mého názoru to byla konečně první dobře použitelná verze Windows XP, původní verze ani SP1 na tom opravdu moc dobře nebyly.

Přechodu na WinXP SP2 opravdu nelituji, Microsoft konečně trefil do černého a odsunul nebezpečné systémy typu Win9x/ME do propadliště dějin. Jen doufejme, že SP3 bude neméně tak dobrý.

Nová verze by mohla přinést také nový souborový systém WinFS, nástupce NTFS, ovšem to není jisté, protože žádné konkrétní informace o připravovaných vylepšeních vydány nebyly.

Zdroj: news.zdnet.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama