reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharkoon Shark Zone M52: solidní herní myš za tisícovku

5.3.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Sharkoon Shark Zone M52: solidní herní myš za tisícovku
Společnost Sharkoon si pro hráče, kteří nechtějí za kvalitní myš utrácet několik tisíc korun, připravila další cenově dostupný model. Za rozumnou cenu nabídne RGB podsvícení, snímač Avago s až 8 200 dpi a osm programovatelných tlačítek.
Po modelu Shark Zone M50 nabídne výrobce periferií Sharkzone další model z této řady herního příslušenství. Shark Zone M52 je opět myší, která kombinuje solidní parametry s atraktivní cenou. Design je střídmější, než bývá u této značky zvykem. Kromě neobvykle přerušeného pásu táhnoucího se od spodní do horní části oživuje vzhled především RGB podsvícení umístěné zespoda myši. Pomocí dodávaného softwaru si může uživatel vybrat některou z 32 přednastavených barev a třech úrovni jasu, případně aktivovat efekt pulzujícího světla.





Tělo myši, které se vyznačuje neklouzavým pogumovaným povrchem, je symetrické, ale umístění ovládacích prvků je navrženo s ohledem na praváky. Přesto by nemuseli mít ani leváci problém s relativně pohodlným používáním. Využíván je laserový snímač Avago ADNS-9800, který se chlubí citlivostí až 8 200 dpi. S využitím již zmiňovaného softwaru je možné citlivost nastavit podle potřeby v krocích po 100 dpi, zvolené hodnotě potom odpovídá i jas podsvícení loga Shark Zone na těle myši. Pravé i levé tlačítko využívá oblíbené přepínače Omron, u kterých je slibována životnost minimálně deset milionů kliknutí.

Dále myš disponuje rolovacím kolečkem a osmi programovatelnymi tlačítky, jejichž funkci si může uživatel nastavit pro různé hry, programy či funkce ve Windows a uložit si je jako profily. Do interní paměti o kapacitě 128 kB se vejde až pět takových profilů, k jejich správě opět slouží speciální software. Do paměti je například možné nahrát jen vybrané profily, které bude možné využívat i po připojení myši k jinému zařízení (i bez nainstalovaného programu), zbylé zůstanou uloženy jen v domácím počítači. Funkce X-shot potom umožňuje simulovat až 255 kliknutí levým tlačítkem po sobě s nastavitelnou prodlevou do 255 ms.





Myš se vyznačuje hmotností jen 97 gramů a rozměry 124,5 x 66,5 x 38,7 mm. S počítačem je propojena pomocí černo-žlutého, textilně opleteného kabelu, který je zakončen pozlaceným USB konektorem. Pokud si při výběru herního náčiní potrpíte na další papírové parametry, můžeme zmínit ještě polling rate až 1 000 Hz a schopnost snímat do výšky maximálně 5 mm nad povrchem.

Shark Zone M50 se už prodává na vybraných evropských trzích za cenu okolo 37 eur, v přepočtu asi 1 000 Kč. Dostupnost periferií značky Sharkoon bývá na českém trhu obvykle omezena jen na pár obchodů, ale přesto by neměl být vážnější problém novou myš zakoupit i u nás. Prozatím je tento model možné zakoupit například v sousedním Německu.


Zdroj: Notebookcheck.com
reklama