reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharkoon Skiller Pro: podsvícená herní klávesnice

25.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Sharkoon Skiller Pro: podsvícená herní klávesnice
Německou společnost Sharkoon známe také jako nepříliš aktivního výrobce periferií. Nyní se tato firma rozhodla na svět přivést novou verzi klávesnice Skiller, která dostala označení Pro. Nabídne nám podsvícené klávesy včetně několika programovatelných.
Sharkoon Skiller Pro se tedy řadí mezi herní klávesnice, které jsou vybaveny LED podsvícením, programovatelnými klávesami a také multimediálními tlačítky. Jde tedy o takovou herní klasiku, která ničím nepřekvapí, ale mezi těmito klávesnicemi je vždy dobré mít na výběr.





Klávesnice přichází za cenu 27 euro, což je v přepočtu nějakých 740 Kč a je jasné, že model v takové hladině bude využívat membránu a ne mechanická tlačítka. Svou membránu má přitom podsvícenou pomocí modrých diod, u nichž můžeme měnit intenzitu svitu nebo je nechat pulzovat. Svého podsvícení se ale nedočkala vrchní tlačítka, pod něž už membrána nezasahuje. Mezi nimi máme trojici tlačítek M přepínajících mezi jednotlivými profily a další mají funkce pro ovládání zvuku, spuštění webového prohlížeče nebo e-mailového klienta.





Programovatelné klávesy jsou umístěny v levé části a jde o sloupec šesti kláves L1 až L6. Klávesnice má vlastní paměť, takže si jejich nastavení a přiřazená makra sama zapamatuje. Vedle toho nám Sharkoon slibuje "Multi-key rollover", ale už nedodává přesný počet kláves, na jejichž stisk ještě dokáže adekvátně reagovat. Rozměry klávesnice jsou 480 x 190 x 32 mm a hmotnost 888 gramů.

Sharkoon Skiller Pro je tedy konkurencí pro Logitech Gaming Keyboard G105 nebo Genius GX-Gaming Imperator PRO, přičemž její cena je i ve srovnání s Geniusem přívětivá.

Zdroj: TZ Sharkoon
reklama