reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Shuttle XS36V4 a XS35V4: tiché desktopy s Bay Trail

18.6.2014, Jan Vítek, aktualita
Shuttle XS36V4 a XS35V4: tiché desktopy s Bay Trail
Známý výrobce malých počítačů označovaných jako nettopy a rovněž systému barebone, společnost Shuttle, si připravila dva nové modely nettopů XS36V4 a XS35V4. Ty nabídnou pasivní chlazení a platformu Intel Bay Trail.
Díky procesorům Intel z rodiny Bay Trail nebude jistě s pasivním chlazením velký problém, neboť desktopové verze mají TDP pouze 10 W. To platí i pro Celeron J1900, který byl použitý u obou nových modelů. Jedná se o čtyřjádrový procesor pracující na frekvenci 2 až 2,42 GHz, který dále obsahuje 2 MB L2 cache a také grafiku se čtyřmi shadery na 688 až 854 MHz. Určen je pro paměti DDR3L-1333 MHz.





Nové počítače Shuttle jsou určeny pro prostředí, kde není místa nazbyt. Mohou se tak stát kancelářskými počítači, ale také základem pro různé digitální kiosky, POI, apod. Jak je vidět z fotografie, počítače jsou vepředu vybaveny jedním portem USB 2.0 a čtečkou karet. Vzadu pak mají napájecí DC konektor, otvor pro zámky Kensington, dva 3,5mm audio konektory, jeden USB 3.0, tři další USB 2.0 a pak obrazové D-Sub, HDMI a DisplayPort.

Model XS36V4 má navíc dva porty RS232 pro připojení k různým periferiím, jako jsou čtečky čárových kódů, pokladny a jiná zařízení, která najdeme především ve službách. Model XS35V4 má zase uvnitř další USB port pro instalaci TV tuneru, 3G modulu nebo jiného zařízení, které zůstane skryto.

Obě PC jsou pak napájena externím adaptérem, jenž dokáže dodat 40 W a přizpůsobeny jsou k montáži pomocí systému VESA. Shuttle navíc nabízí možnost přizpůsobení těchto systémů konkrétním požadavkům, což zahrnuje i úpravu BIOSu. Záruku pak poskytuje tříletou.

Zdroj: techPowerUp
reklama