reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Signify uvádí nejjasnější žárovku Philips Hue a rozšiřuje podporu Bluetooth

16.6.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Signify uvádí nejjasnější žárovku Philips Hue a rozšiřuje podporu Bluetooth
Nabídka chytrého osvětlení pod značkou Philips Hue se rozrostla a omládla. Mezi novinky patří žárovka Hue White s dvojnásobným jasem proti dosud nejsilnějšímu modelu. Většina svítidel také získala podporu Bluetooth, takže fungují i bez Hue Bridge.
Chytré osvětlení v posledních letech zažívá výrazný rozmach a jedním z lídrů v tomto oboru je bezpochyby společnost Signify, která nabízí produkty pod značkou Philips Hue. Dnes se portfolio rozrostlo o několik nových a vylepšených produktů. Philips Hue White E27 1600lm se stává nejsilnější žárovkou v této řadě, proto je vhodná do místností, kde uživatel vyžaduje dostatek světla. Nabízí světelný výkon 1 600 lumenů, který odpovídá přibližně klasické 100W žárovce. Jedná se dvojnásobný jas ve srovnání s dosud nejsilnější žárovkou Hue White.
 
 
Mezi příklady využití patří vchod nebo garáž, ale také kuchyně s jídelnou, kde lze při vaření využít maximální výkon a během večeře vytvořit příjemnější atmosféru snížením intenzity světa. Žárovka podporuje Bluetooth, takže k jejímu ovládání není potřeba přemostění Hue Bridge. Na trhu se objeví s cenovkou 25 eur (670 Kč).
Světelné proužky, které nabízejí takřka nekonečné možnost využití, patří mezi nejoblíbenější produkty ze systému chytrého osvětlení od Signify. Tento týden byla proto oznámena aktualizována verze modelu Philips Hue Lightstrip Plus, kterou lze opět rozšířit či prodloužit na požadovanou délku. Díky přiloženému konektoru lze nově využívat i zbylé části pruhu, což znamená menší množství odpadu. Vůbec poprvé navíc Hue Lightstrip Plus podporují Bluetooth, takže jej mohou využít i ti, kteří nemají Hue Bridge. Světelný proužek o délce 2 metry vyjde na 80 eur (2 100 Kč), prodloužení o metr potom na 25 eur (670 Kč).
 
 
Novinkou v nabídce se stala řada bodových stropních svítidel Philips Hue Centris, která zaujme svým designem spojujícím světelnou lištu s nastavitelnými bodovými světly. K¨dispozici bude mnoho variant v černém nebo bílém provedení, s bílou či barevnou LED žárovkou a různým počtem i uspořádáním světel. Intenzitu i barvu každého z bodových světel lze ovládat samostatně, stejně tak je k dispozici možnost jejich otáčení o 350 stupňů. Osvětlená lišta potom zlepšuje atmosféru v místnosti pomocí rozptýleného světla. Modely Philips Hue Centris budou dotupné ve čtyřech velikostech a v cenovém rozmezí od 280 eur (7 500 Kč) do 450 eur (12 000 Kč).
 
 
Upgradem prošla stolní lampa Philips Hue Bloom, která nyní nabízí bohatší barvy a vyznačuje se silnějším bílým světlem s jasem 500 lumenů. Vzhledem k podpoře Bluetooth se jedná o vhodný produkt i pro uživatele, kteří se systémem Philips Hue začínají a nevlastní tedy Hue Bridge. Lampa bude dostupná v černé a bílé barvě za cenu 80 eur (2 100 Kč).
Rozšířením o čtyři modely prošla řada Philips Hue Adore, která zahrnuje osvětlení do koupelen odolné proti vlhkosti. Zákazníci mohou zvolit některé ze dvou zrcadlových a dvou bodových svítidel, které se na trh dostanou koncem června. Cena bude začínat na 50 eurech (1 300 Kč). Společnost Signify také aktualizovala řadu vnitřních svítidel Philips Hue White Ambiance, která zahrnuje širokou škálu produktů včetně bodových, stropních, nástěnných, závěsných, stolních či panelových světel. Novinkou u všech aktualizovaných modelů je podpora Bluetooth.
  


reklama