reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony chce také vyrábět systém pro chytrá auta

17.2.2015, Jan Vítek, aktualita
Sony chce také vyrábět systém pro chytrá auta
Společnost Sony uvedla, že má také ambice vyrábět chytré automobily, které budou schopny se samy navigovat a řídit v běžném provozu. A nelze se ani divit, když se do této oblasti pustil již Google a nejspíše i Apple.
Společnost Google se s vývojem vlastních chytrých automobilů, respektive potřebného systému pro ně, už nijak netají. Na to jsme se ostatně blíže podívali v nedávném článku Chytrá auta: ovládnou svět?, přičemž o firmě Apple a jejím chystaném chytrém automobilu s pohonem na elektřinu se začalo více mluvit v minulém týdnu. Má jít o projekt Titan.





Nyní je tedy na řadě další technologický gigant, japonská společnost Sony. Ta měla pro začátek investovat 842.000 dolarů do rovněž japonského startupu ZMP. Jeho technologie pak chce skloubit s vlastními obrazovými senzory, které jsou pro autonomní systémy řízení automobilů klíčové. Opět jde tedy spíše o systém řízení než o výrobu samotných automobilů.





Sony totiž předpokládá, že trh s autonomními vozy vytvoří silnou poptávku po kvalitních obrazových senzorech, neboť každý systém jich bude potřebovat alespoň deset. Navíc bude každá kamerová jednotka čtyři až pětkrát dražší než dnešní kamery montované do chytrých telefonů. A právě mezi nimi jsou senzory od Sony velmi často používané, však se montují do 40 % chytrých telefonů, takže Sony je na tomto trhu jasnou jedničkou. Jenže v kamerových systémech, které se již dnes v autech používají, je Sony až na pátém místě s 5% podílem, takže není divu, že to chce změnit.

Nepůjde ale pouze o samotné senzory a kamery, ale o celý systém pro řízení, o němž však toho není moc známo. Zatím se s určitostí ví pouze o investici do ZMP a celém záměru, takže si musíme počkat, zda Sony přijde s něčím konkrétním.

Zdroj: Hexus.net
reklama