reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony chystá Clié PEG-TJ27 a TJ37

12.1.2004, Petr Hájek, článek
Sony chystá Clié PEG-TJ27 a TJ37
Americký schvalovací úřad FCC vydal společnosti Sony povolení umožňující nabízet na trhu párek nových handheldů ze série Clié PEG-TJ, oba s vestavěným digitálním fotoaparátem a dražší z kusů i s Wi-Fi modulem. Bezesporu velmi zajímavý model bude Sony Clié PEG-TJ37 netypický právě tím, že půjde o první PDA Sony nižší třídy vybavené Wi-Fi.
Podobně jako nynější dva členové řady TJ (Sony Clié PEG TJ-25 a Sony Clié PEG TJ-35), i nové dva modely nazvané Sony Clié PEG-TJ27 a Sony Clié PEG-TJ37 poběží na Palm OS 5.2 a budou používat procesor Motorola i.MXL (na zatím neznámém taktu). Oba přístroje budou mít 32 MB RAM, ale pouze 23 MB bude uživateli k dispozici, zbytek padne na Heap Memory. Čočka fotoaparátu je umístěna vzadu, displej lze použít jako velmi komfortní maxihledáček. S integrovanými digitálními fotoaparáty sice uživatelé budou moci pořizovat snímky až do maximálního rozlišení VGA, ale ani jeden z modelů nebude schopen zaznamenávat video.

Clié PEG-TJ37 bude mít vestavěný Wi-Fi modul, takže browsení po internetu či synchronizaci skrze domácí či firemní Access Point nestojí nic v cestě. U TJ37 nalezneme rovněž prohlížeč NetFront 3.1 a u obou Clié Mail, emailový software přímo od Sony.

TJ27 i TJ37 budou mít tradiční displej rozlišení 320 x 320 pixelů, samozřejmě barevný. Též nepřekvapí přítomný Memory Stick PRO slot schopný používat prakticky libovolné Memory Stick médium. Jak již číslování napovídá, je zřejmé, že Clié PEG-TJ27 bude se svým bzučákem tím "osekanějším" kusem z dvojice, protože TJ37 nabídne navíc vestavěný reproduktor, jack, AeroPlayer a program Kinoma 2 na přehrávání videa. Jak vidno, Sony pokračuje v trendu, kdy ke svým mašinkám bundluje více softu třetích stran, nakonec, pokud se jedná o použitelné kusy, tak proč ne... U TJ37 nechybí ani právem velmi populární Picsel Viewer umožňující prohlížet dokumenty v mnoha různých formátech (ještě kdyby jej tak někdo naučil česky a slovensky... :( ). Pracovité povahy a příznivce mobilních kanceláří patrně nepotěší, že se ani s jedním z modelů nebude dodávat žádný software pro editaci tabulek, dokumentů atd

A ještě tu máme některé již známé technické specifikace:
  • Displej rozlišení 320 x 320 zobrazující 65536 barev
  • Rozměry 75 x 113 x 13 mm
  • Váha 145 g
  • Digitální fotoaparát 1/4" CMOS, 0,3 Mpix
Oba přístroje budou nepatrně větší nežli TJ25 a TJ35, u obou rovněž nalezneme překlopný kryt, který bude uchycen po levé straně. Zatímco TJ27 bude PDA jednoznačně lowendové, TJ37 si díky svým audio dovednostem i Wi-Fi modulu jistě zaslouží označení střední třída. Vypadá to, že se ani k jednomu z PDA nebude dodávat kolébka, ale pouze synchronizační a dobíjecí kabel.

Zdroj: Brighthand
reklama