reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony přináší řešení, stahuje Cyberpunk 2077 z nabídky a vrací peníze

18.12.2020, Jan Vítek, aktualita
Sony přináší řešení, stahuje Cyberpunk 2077 z nabídky a vrací peníze
Sony bezpochyby v kooperaci s CD Projekt Red ukončuje trápení těch lidí, kteří nebyli spokojeni se stavem Cyberpunku 2077 na PlayStation 4 a čekali na vrácení peněz. Vypadá to, že situace bude rychle vyřešena v jejich prospěch. 
CD Projekt Red se nejdříve omluvil za stav Cyberpunku 2077 v případě verzí pro konzole PlayStation 4 a Xbox One. Jednalo se přitom především právě o PlayStation 4, která je ve světě mnohem populárnější než Xbox One, což je jeden důvod. Ten druhý spočívá ve striktnějších podmínkách, která má Sony nastaveny v případě vracených her. 
 
 
CDPR nejdříve nabídl pomoc s vracením peněz, a to individuálně těm, kteří budou odmítnuti firmou Sony či Microsoft a ozvou se na příslušnou adresu. To platilo i přes nešťastné vyjádření Nowakowského a studio slíbilo, že se věci pohnou ještě před koncem roku. Nakonec tak dlouho nebudeme muset čekat, neboť se nyní ozývá společnost Sony, která dle Tom's Hardware jednoduše rovnou stahuje Cyberpunk 2077 z nabídky PlayStation Store a to zároveň znamená, že žádostem o vrácení peněz za kopii pořízenou prostřednictvím digitálního obchodu bude automaticky vyhověno. Právě o vrácení peněz mluví následující tweet. 
 
 
Nyní je tu jednak otázka, jak bude reagovat Microsoft a zda půjde ve šlépějích firmy Sony. A potom se můžeme ptát, zda bude Cyberpunk 2077 v budoucnu opět přidán do nabídky. Aktuálně je tato hra v nabídce stále přítomna, ovšem s tím, že datum vypuštění bude ještě upřesněno. Čili pravděpodobně se čeká na to, až CDPR přinese alespoň první velký opravný patch, který slíbilo na leden a případně se bude čekat na druhý, jenž má dorazit v únoru a asi až poté se Cyberpunk 2077 vrátí do nabídky.
 
Pokud jde o konzoli PlayStation 5, pak pro ni nic z výše uvedeného neplatí, a to jednoduše proto, že příslušná verze hry ještě nebyla připravena. Pro PlayStation 5 a Xbox Series S/X bude Cyberpunk 2077 k dispozici až někdy v příštím roce. 


reklama