reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Soutěž Dual Boot OS X / Windows XP už vítězi přinese přes $10000

6.2.2006, Milan Šurkala, aktualita
Soutěž Dual Boot OS X / Windows XP už vítězi přinese přes $10000
Pokud náhodou máte přístup k novým iMacům s procesory Intel Core Duo, můžete být při troše šikovnosti bohatší o více než $10000. První, komu se podaří na tento počítač nainstalovat operační systém Windows XP, získá zmíněný obnos. Instalace...
Pokud náhodou máte přístup k novým iMacům s procesory Intel Core Duo, můžete být při troše šikovnosti bohatší o více než $10000. První, komu se podaří na tento počítač nainstalovat operační systém Windows XP, získá zmíněný obnos.



Instalace Windows XP na počítače Macintosh by nebyla těžká, pokud by Apple nevyměnil BIOS za jinou architekturu EFI (Extensible Firmware Interface). Nyní jde o to, aby na nových počítačích iMac s procesory Intel Core Duo dokázaly běžet oba systémy. Není dovolena žádná forma virtualizace a na začátku si uživatel musí vybrat v bootovacím menu jeden ze dvou zmíněných systémů (Mac OS X nebo MS Windows XP), přičemž oba musí být samozřejmě spustitelné.

Colin Nederkoorn z Houstnu v Texasu, který soutěž vyhlásil, nejdříve dal svých $100 a pak vyhlásil veřejnou sbírku pro toho, kdo to dokáže umožnit počítači Apple iMac nabootovat do Mac OS X i Windows XP. Pokud nikdo nedokáže daný úkol splnit, peníze půjdou na zatím nespecifikovanou charitu. Dnes už je na "kontě" $10870 (v době psaní článku).

Zdroj: www.dailytech.com, windowsxp.onmac.net
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama