reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Specifikace Radeonu RX 470 a RX 460 potvrzeny

12.7.2016, Jan Vítek, aktualita
Specifikace Radeonu RX 470 a RX 460 potvrzeny
Společnost AMD uskutečnila setkání v Austrálii, kde se zájemci mohli mimo jiné dozvědět také bliží informace o dvou nových Radeonech, které by měly již brzy nastoupit po modelu RX 480. Jejich specifikace tak již byly potvrzeny.
AMD tak zveřejnilo více informací o nové řadě Radeonů s čipy Polaris. Potvrdilo se to, co se již nějakou dobu šuškalo o grafických kartách Radeon RX 470 a RX 460, které přijdou jako slabší verze plnohodnotného Polaris 10 v Radeonu RX 480. Podívejme se tedy na to, co o nich prozradila prezentace samotného výrobce.





Nejdříve tu máme Radeon RX 470, který je založen na osekaném GPU Polaris 10. To nemá plných 36 CU (2304 shaderů), ale 32 CU, což je 2048 shaderů, čili stejně jako čip v kartě Radeon R9 380X. Jde ale o novější architekturu a také můžeme očekávat vyšší taktovací frekvence, i když ty AMD zatím ještě neprozradilo. Dozvěděli jsme se ale o 4 GB paměti GDDR5 s 256bitovým rozhraním a napájení přídavným 6pinovým konektorem PCIe. Chladič bude stejný, nebo alespoň na pohled stejný jako u karty RX 480, ale cena se má pohybovat kolem 150 USD.





Radeon RX 460 už bude založen na čipu Polaris 11 a jeho 14 CU nabídne pouze 896 shaderů. Stačit také musí 2 GB paměti GDDR5 a 128bitové rozhraní, přičemž tato karta bude velice krátká a využije jednoduchý chladič. Nepotřebuje také žádný napájecí konektor, takže TDP se bude pohybovat pod 75 W a cena kolem 100 dolarů.





AMD také při této příležitosti ukázalo svou roadmap, kde byla zvýrazněna generace Vega. O ní se v poslední době živě spekuluje a někdy se mluví o tom, že první grafické karty s čipy Vega dorazí velice brzy a jinde zase tvrdí, že přijde naopak až někdy za rok. Tuto roadmap jsme mohli vidět již dříve a nyní pouze do ní přibyl popisek o hi-end architektuře pro náročné hráče. Jinak AMD nic neměnilo, takže by stále mělo platit, že se Vega plánuje na přelom tohoto a příštího roku.





Zdroj: Hexus.net
reklama