reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen Alpha 3.0: nový teaser ukazuje měsíce i vylepšené postavy

24.7.2017, Jan Vítek, aktualita
Star Citizen Alpha 3.0: nový teaser ukazuje měsíce i vylepšené postavy
Vydání Star Citizen Alpha 3.0 se blíží a my se můžeme podívat na nejnovější video ukazující všechno to, co nám tato verze má nabídnout. Pro tuto hru to znamená velký milník, který ukáže, zda tvůrci dostojí svým slibům. 
Cloud Imperium Games mají již brzy vypustit alfu ve verzi 3.0, která bude oproti předchozím verzím představovat obrovský krok dopředu a snad umožní, abychom si Star Citizen už konečně mohli zahrát a ne abychom se mohli v jeho světě jen proletět a zkusit si těch pár zkušebních misí, v jejichž průběhu byla slušná šance, že hra spadne, nebo naše postava záhadně vypadne z letící lodi. 
 
 
Tato verze přitom měla přijít už na začátku prázdnin, ale aktuálně to vypadá, že si ještě alespoň tři týdny počkáme a z dostupných informací vyplývá, že se čeká jen na dokončení grafických prací a jinak je vše ostatní hotové. Samotný trailer také může naše tužby jen posílit a řádně nás namlsat. Točí se totiž především kolem hlavních novinek, a to jsou tři měsíce Yela, Cellin a Daymar, na nichž budeme moci přistát a libovolně se pohybovat. Vedle toho už bude také výrazně pokročeno se systémem hry a jejích povolání, takže už to nebude jen těch pár opakujících se zkušebních misí, ale celá fungující a dynamická ekonomika, do níž se už budeme moci zapojit. 
 

Video nám také může do jisté míry připomenout propagační materiály vydané ke hře Elite: Dangerous, ovšem s tím rozdílem, že v ní šlo jen o rendery, které jsme v ní samotné ani omylem nenalezli, zatímco zde jde bez výjimky o herní záběry.
 
Dočkáme se také lepšího zpracování herních postav, což už budou třeba i lidé, kteří nám budou zadávat mise a obecně se pilně pracuje na postavách a jejich výbavě, přičemž se nezapomíná na nové lodě a jiné vehikly. Zmíněné měsíce také rozhodně nebudou jen prázdné světy plné prachu, písku a kamení, ale nalezneme na nich vedle fungujících základen třeba opuštěná místa havárií, nebo naopak staré lodě, které se pro leckoho staly útočištěm. Vypadá to, že velký díl na atmosféře bude mít také počasí na měsících. 
 
Chris Roberts, vedoucí celého projektu, však minulý týden potvrdil, že Star Citizen přijde v první verzi na trh s pěti až deseti hvězdnými systémy, což znamená, že vývojáři se poněkud uskrovnili, ovšem stále to bude obrovský herní svět a pokud bude vyveden v takových detailech, jaké ukazuje nové video, málokdo se asi bude zlobit. Nicméně Star Citizen není hra, která by měla mít v dohledné době nějakou finální verzi. Jako titul pro masivní multiplayer se bude dále rozvíjet a rozšiřovat. 
  
Zdroj: RSI
reklama