reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

StarTech.com uvádí adaptéry pro připojení monitoru na USB 3.0

9.12.2011, Jan Vítek, aktualita
StarTech.com uvádí adaptéry pro připojení monitoru na USB 3.0
Společnost StarTech.com, která v našich končinách není zrovna známá, si připravila dva produkty, které umožní řádné využití propustnosti rozhraní USB 3.0. Na to totiž díky dvěma adaptérům budeme moci napojit monitory, a to s využitím USB...
Společnost StarTech.com, která v našich končinách není zrovna známá, si připravila dva produkty, které umožní řádné využití propustnosti rozhraní USB 3.0. Na to totiž díky dvěma adaptérům budeme moci napojit monitory, a to s využitím USB 3.0 to HDMI/DVI Adapter (SKU: USB32HDE) pomocí rozhraní HDMI a pak tu je model USB 3.0 to VGA Adapter (SKU: USB32VGAE) pro rozhraní D-Sub. Na konektor HDMI pak budeme moci připojit i DVI-D.





Adaptéry v podstatě fungují jako externí grafické karty, jejichž maximální podporované rozlišení je Full HD (1920 x 1080), popřípadě také 1920 x 1200. Připojit je můžeme také na rozhraní USB 2.0, ale tomu prý bude také odpovídat kvalita obrazu, která se pochopitelně sníží.





Připojení displeje budeme moci nakonfigurovat jako primární, rozšířený desktop nebo klonované a přes adaptér s HDMI bude možné přenášet i dvoukanálové audio. Na jeden počítačový systém lze také připojit až pět takových adaptérů.

Dle informací z tiskové zprávy budou tyto produkty distribuovat firmy Insight, Dabs, Amazon, Box.co.uk, Enta, Ingram Micro a Micro-P. V Británii jsou tak již k dostání, a to za ceny 90 GBP (HDMI/DVI) a 92 GBP (VGA).

Zdroj: TZ StarTech.com
reklama