reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam bude umět streamovat hry také do telefonů a tabletů

11.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Steam bude umět streamovat hry také do telefonů a tabletů
Už dobře známe zařízení Steam Link, které přišlo v rámci rodiny počítačů Steam Machines a umožní streamovat hry renderované na PC do jiných zařízení. Nyní to díky nové aplikaci bude možné i v případě telefonů a tabletů. 
Streaming her se pomalu ale jistě vzmáhá, umožňují jej moderní konzole, nabízí jej NVIDIA v rámci GameStream a také Valve pomocí zařízení Steam Link. Tato společnost se nyní rozhodla streamování her rozšířit mezi další zařízení, a to mobily, tablety i jiná zařízení, k čemuž už namísto hardwarového řešení využije prostě jen aplikaci. 
 
 
Už v týdnu začínajícím dnem 21. května se dostane na trh aplikace Steam Link, která hráčům umožní užít si celou knihovnu her ze Steamu na jejich zařízeních založených na systémech Android a iOS, což mohou být mobily, tablety či televizory včetně Apple TV. Zapotřebí bude 5GHz Wi-Fi s dostatečnou propustností nebo také prostý Ethernet. Přístup k zařízením s Androidem bude nejdříve nabízen v betaverzi, kterou si tak budeme muset jako obvykle ručně zprovoznit. 
 
Steam Link App bude také podporovat ovladače Steam Controller nebo také MFi ovladače pro iOS a jiné na obou platformách. Čili pokud si k tabletu připojíme třeba klávesnici a myš, vytvoříme si v podstatě herní počítač, který si budeme moci nosit s sebou po domě. Valve totiž už serveru Ars Technica potvrdilo, že i tyto klasické periferie budou podporovány. Na straně počítače bude aplikace podporovat streaming z instalací Steamu na systémech Windows, Mac, Linux a samozřejmě i SteamOS. 
 
To ale není vše. Valve chce také nabídnout aplikaci Steam Video, která poslouží ke sledování filmů a seriálů z nabídky Steamu přímo na mobilních zařízeních s Androidem a iOS přes Wi-Fi či LTE. Dle přání zákazníků také bude možné si tyto materiály uložit a sledovat offline. Nicméně to zatím nevypadá jako funkce, která by hned začala být masově využívána, a to už jen kvůli tomu, že na Steamu je aktuálně cca 1400 filmů a seriálových dílů a to zrovna ne těch nejpopulárnějších. 
 


reklama