reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Stephen Elop potvrzen jako horký kandidát pro CEO Microsoftu

4.9.2013, Jan Vítek, aktualita
Stephen Elop potvrzen jako horký kandidát pro CEO Microsoftu
Steve Ballmer, dosavadní CEO společnosti Microsoft, potvrdil, že Stephen Elop z Nokie je velmi horkým kandidátem na jeho pozici, kterou se chystá uvolnit do jednoho roku. To samé již usoudili také bookmakeři, kteří dávají Elopovi největší...
Steve Ballmer, dosavadní CEO společnosti Microsoft, potvrdil, že Stephen Elop z Nokie je velmi horkým kandidátem na jeho pozici, kterou se chystá uvolnit do jednoho roku. To samé již usoudili také bookmakeři, kteří dávají Elopovi největší šance stát se novým CEO Microsoftu, jak ukazuje tento žebříček.





Toto vyjádření Ballmera z rozhovoru pro Seattle Times přichází po oznámení o odchodu z jeho pozice CEO ve firmě Microsoft, kterou zanedlouho následovala zpráva o odkoupení mobilní divize Nokia Microsoftem. Na základě těchto dvou novinek se začlo spekulovat o tom, že Elop se ze své zaniklé pozice přesune do vedení Microsoftu a nyní to tedy dostává čím dál více reálné obrysy.

V tom také řada lidí hledá konspiraci, že Elop byl vyslán do Nokie jako trojský kůň, jenž měl za úkol ji připravit pro "obsazení Microsoftem". Pravdou však je, že před příchodem do Nokie pracoval Elop do roku 2010 ve vedení Business Division v Microsoftu a od té doby začala Nokia pod jeho velením strádat, což jen nahrává těmto obviněním.

Jisté již je, že na konci prvního kvartálu roku 2014, kdy se očekává dokončení akvizice mobilní divize Nokie, se Elop stane viceprezidentem Microsoftu, a bude tak připraven se stát i budoucím CEO nedlouho poté jako interní kandidát. Nicméně nebude bez protikandidátů, jak ostatně ukazuje uvedený žebříček, v němž mají velkou šanci další tři pánové, z nichž všichni jsou současní nebo bývalí pracovníci Microsoftu.

Zdroj: X-bit labs
reklama