reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tablet PC-notebook Toshiba Tecra M4 na českém trhu

4.7.2005, Petr Hájek, aktualita
Tablet PC-notebook Toshiba Tecra M4 na českém trhu
Společnosti Tech Data Distribution a Toshiba oznámily, že začaly s dodávkami tablet PC Toshiba Tecra M4 na český a slovenský trh. Ve své podstatě se jedná se o spojení Tablet PC a notebooku do jednoho zařízení, které si dovolím nadále označovat...
Společnosti Tech Data Distribution a Toshiba oznámily, že začaly s dodávkami tablet PC Toshiba Tecra M4 na český a slovenský trh. Ve své podstatě se jedná se o spojení Tablet PC a notebooku do jednoho zařízení, které si dovolím nadále označovat pouze jako "tablet PC."





Zařízení disponuje 14" displejem s kontrastem 500:1 a rozlišením 1400 x 1050 bodů, samozřejmostí je i integrovaná optická mechanika či možnost rozšíření pomocí stolního replikátoru portů. Tablet PC je možno přizpůsobit požadavkům uživatele i díky slotu pro výměnné příslušenství SelectBay. Výrobce tvrdí, že robustní provedení s magnesiovým rámem je odolné proti nešetrnému zacházení (nárazy a otřesy). Proti nárazům a otřesům má být aktivně (3D ochrana) chráněn i pevný disk. Jak je v poslední době u podobných výrobků značky Toshiba zvykem, i tento je vybaven souborem technologií ochrany a zabezpečení dat, který Toshiba nazvala EasyGuard.





Toshiba Tecra M4 je vybavena mobilním procesorem Intel Pentium M 760 (1,73 GHz, 533 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 512 MB operační paměti (rozšiřitelné na 2048 MB), pevným diskem s kapacitou 60 GB (5400 ot./min), grafickou kartou nVidia GeForce FX Go6200TE (64 MB, PCI Express) a sestavou různých portů, konektorů a rozhraní zahrnující mimo jiné 3 x USB 2.0, FireWire, infra, PCMCIA, vstup pro replikátor portů, vstup pro replikátor Tablet MultiDock II a čtečku paměťových karet SD/MMC.





Komunikace s okolím je zajištěna pomocí modemu či síťové karty LAN, nebo bezdrátově, pomocí technologií WiFi, Bluetooth a infračerveného portu. Součástí balení je i softwarová výbava zahrnující: operační systém MS Windows XP Tablet PC, WinDVD, ConfigFree, Toshiba Utility, MS Office OneNote 2003 a podporu pro telefonování VoIP. Toshiba Tecra M4 v uvedené konfiguraci je v prodeji již nyní, a to za cenu 53 490,- Kč bez DPH.
reklama