reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Take Two nabízí téměř miliardu dolarů za Codemasters

10.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Take Two nabízí téměř miliardu dolarů za Codemasters
Na herní společnost Codemasters má zálusk Take Two Interactive Software. Učiněna již byla nabídka, a to bezmála miliarda amerických dolarů a vypadá to, že dohoda je už téměř ukuchtěna a zbývají dořešit jen formality.
Spolenčnost Take Two Interactive Software tak už učinila vážnou nabídku na akvizici Codemasters, která představuje platbu 973,8 milionů dolarů částečně v hotovosti a částečně ve formě akcií. Firma Codemasters už tuto skutečnost potvrdila, takže to vypadá, že rozhovory už vedou ke konečné dohodě a my tu budeme mít další spojení velkých firem herního průmyslu. 
 
 
Americká společnost Take Two má aktuálně k dispozici slušnou hotovost (cca 2,47 mld. USD v hotovosti a žádné dluhy) a vidí, jak se všude kolem vesele konsoliduje. V poslední době jde přitom především o Microsoft, který už dříve skupoval různá studia a nedávno tomu dal korunu ohlášenou akvizicí Zenimaxu i s Bethesdou, a to za 7,5 miliardy dolarů . 
 
Take-Two Interactive má už nyní pod sebou studia 2K Games, Private Division či Rockstar Games a vlastní práva na série jako Bioshock, GTA, Max Payne, Civilization, XCOM a další. Akvizice Codemasters tak bude představovat vhodné rozšíření o vývojáře především závodních her jako Colin McRae Rally, Dirt, Project Cards či Grid, ovšem patří jim i Operation Flashpoint, titul původně od Bohemia Interactive Studio. Minulý rok přitom Codemasters získali studio Slightly Mad, které právě do jejich portfolia přidalo zmíněný Project Cars nebo Fast & Furious.
 
Pokud bude dohoda stvrzena, pak se k cca 6000 zaměstnancům firmy Take-Two Interactive (včetně 4600 vývojářů her) přidá na 750 zaměstnanců Codemasters. Ona necelá miliarda pak bude rozdělena na cca 230 milionů v hotovosti a 700 milionů v akciích, takže firmě Take-Two zůstane ještě dost hotovosti na další případné akvizice.  


reklama