reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Take-Two zatrhli fanouškovský projekt na PC verzi Red Dead Redemption

31.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Take-Two zatrhli fanouškovský projekt na PC verzi Red Dead Redemption
Zájem lidí o vytvoření PC verze hry Red Dead Redemption podtrhuje fanouškovský projekt, který ji měl přinést a na druhé straně je tu studio Rockstar Games a vydavatel Take-Two, který se rozhodly jej zatrhnout. Nicméně není divu.
Rockstar Games nám zhruba po roce přinesli PC verzi hry Red Dead Redemption II, ovšem první díl se toho nikdy nedočkal a nejspíše ani nedočká. Jeden ze zklamaných fanoušků se ale rozhodl, že to tak nenechá a PC verzi připraví na vlastní pěst. Jeho snahu ale vydavatel Take-Two Interactive neocenil a naopak pohrozil žalobou. A je třeba říci, že na to má plné právo a pokud nechce, aby někdo takto nakládal s jeho hrou, milý modder musí poslechnout, pokud se nechce vystavit žalobě ve sporu, v němž nemá sebemenší šanci uspět. 
 
 
Jednalo se konkrétně Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project, díky němuž jsme se mohli těšit na to, že si na PC konečně zahrajeme daný titul z roku 2010, který původně přišel pro PlayStation 3 a Xbox 360. Nyní už skutečně nelze očekávat, že by se autoři odhodlali tak starou hru sami předělat pro PC, nicméně oni se rozhodli v tom zabránit i jiným. A jak bylo řečeno, do toho jim nikdo nemůže mluvit, ovšem na druhou stranu z toho mohla naopak vzniknout zajímavá spolupráce, z níž mohly získat obě strany. 
 
Za zmíněným projektem stál vývojář Jonathan Wyckoff, na nějž Take-Two Interactive podali žalobu 25. prosince a Wyckoff pak dva dny nato oznámil, že končí. Uvedl také, že se sám chystal vývojáře či vydavatele oslovit, ovšem ti jej předběhli svou žalobou a zabili jeho moddingové snahy.
 
Ovšem později svůj tweet smazal a napsal nový, že přeci jen navázal komunikaci s Take-Two. Nicméně nadále se k dané věci nebude vyjadřovat, dokud se ta nevyřeší. Přesto tak existuje možnost, že se Wyckoff s vydavatelem dohodne, ale o čem se nyní jedná, to nevíme. Nemusí se totiž jednat o pokračování ve vývoji PC verze, ale třeba prostě jen o to, zda Take-Two jsou ochotni stáhnout svoji žalobu a za jakých podmínek. To je ostatně ta pravděpodobnější varianta.
 
Vydavatele by ke změně postoje mohl přimět především příjem z prodeje PC verze druhého dílu Red Dead Redemption 2, ovšem jsou tu dva malé problémy. Jednak se uvádí, že tato hra se na Epic Games Store v porovnání třeba s Borderlands 3 neprodávala příliš dobře, i když za tím může být i to, že Borderlands 3 byly skutečná exkluzivita, zatímco Red Dead Redemption 2 byl v podstatě dostupný všude možně, jen ne na Steamu a samotní autoři jej nabízeli se slušným bonusem. Ovšem pak je tu ona druhá věc, a sice že firma Take-Two podala žalobu až nyní na konci roku, kdy už musela vědět, jak na tom RDR2 pro PC z hlediska prodejnosti je. Zatím tak budeme předpokládat, že Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project byl prostě zrušen. 
 


reklama