reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesla Tequilla přichází: další žert Elona Muska se stal skutečností

8.11.2020, Milan Šurkala, aktualita
Tesla Tequilla přichází: další žert Elona Muska se stal skutečností
Spousta žertíků Elona Muska se nakonec zhmotní, jmenovat můžeme např. jeho ne-plamenomety. Nyní přichází na řadu další výmysl, Tesla Tequilla. S tou si zažertoval před dvěma lety na téma bankrotu společnosti Tesla.
Elon Musk je známý šprýmař a nezřídka se jeho žertíky stanou skutečností. Jeho The Boring Company už vyrobila např. sérii kšiltovek nebo "ne-plamenometů" (Not a Flamethrower), nyní přichází na řadu Tesla. Elon Musk totiž na 1. dubna 2018 (tedy na apríla) vydal pomocí Twitteru falešnou tiskovku, kde hlásal bankrot Tesly. To doplnil ještě reakcemi, že Tesla zbankrotovala podle všech možných paragrafů včetně Chapter 14 a půl, který je ze všech nejhorší. Další reakcí bylo, že Elon byl nalezen opřený o Teslu Model 3 obklopen flaškami Teslaquilly a viditelnými stopami po slzách. A nebyl by to Elon Musk, kdyby nakonec Teslaquillu nedovedl do reality.
 
Tesla Tequilla
 
Tak se nyní i stalo a na stránkách Tesly bylo možné chvíli zakoupit flašky Tesla Tequilly (původní název Teslaquilla nebyl použit). Nebyla vůbec levná, Tesla za ni chtěla $250 (5600 Kč), přesto se prodala téměř okamžitě. Jako už u všech podobných produktů, o které je velký zájem (z poslední doby to známe např. z grafických karet nebo procesorů AMD Ryzen 5000), zase tu máme scalpery, kteří ještě nedodané zboží obratem prodávají na eBay za mnohem vyšší částky. Někteří chtějí prodat vypitou láhev i za téměř 10násobek (obvykle okolo $600 až $700 , ale jsou zde i lidé, kteří požadují přes $2200). Nejvyšší částka požadovaná za plnou láhev je dokonce okolo $7500.
 
 
Jde o láhev s tvarem blesku, což má odkazovat na elektrický pohon vozů Tesla. To podporuje i samotná barva zlaté 40% tequilly. Objem láhve činí 750 ml a dostupná byla v počtu maximálně 2 kusů na osobu jen ve vybraných státech USA. Dle popisu zrála ve francouzských dubových sudech, je s vůní sušeného ovoce a vanilky se skořicovým dozvukem.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama