reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesoro Lobera Spectrum: duhová mechanická klávesnice

19.3.2015, Jan Vítek, aktualita
Tesoro Lobera Spectrum: duhová mechanická klávesnice
Jedním z mála výrobců mechanických klávesnic, který má i na našem trhu mnoho různých modelů, je společnost Tesoro. Ta nyní nabízí nový model s jednotlivými klávesami podsvícenými pomocí RGB diod.
Podobnou klávesnici jsme si vyzkoušeli teprve nedávno, a to model Logitech G910 Orion Spark. Ten je také vybaven tlačítky podsvícenými pomocí RGB LED, přičemž každé má svou vlastní, takže každé může být podsvíceno jinou barvou. Nejde však o tlačítka Cherry MX, ale o Romer-G, které však mají k Cherry MX velmi blízko. Ještě blíže k nim ale mají tlačítka Kailh, která použila firma Tesoro u své nové Lobera Spectrum. Dle nákresů jde v podstatě o to samé, jen s jiným názvem, což můžete sami posoudit dle obrázků na stránkách výrobce (viz zdroj).





RGB podsvícení u Lobera Spectrum, stejně jako u jiných podobných klávesnic, slouží v podstatě pouze pro efekt. Však tomu odpovídají i názvy jednotlivých režimů podsvícení, které se jmenují dimming, full zone, trigger, ripple, firework, radiation či rainbow wave. Klávesnice tak může hrát všemi barvami duhy a uživatel si sám bude moci u každé klávesy nastavit vlastní barvu podsvícení a uložit si pět profilů. K dispozici je také pět úrovní jasu a speciální audio režim, v němž LED reagují na přehrávanou hudbu.





Tesoro dále mluví o možnosti přepínat mezi N-Key Rollover (NKRO) a USB 6 Key Rollover, čili na USB rozhraní by klávesnice měla být schopna zaznamenat maximálně 6 najednou stisknutých kláves, jinak to bude (na rozhraní PS/2?) neomezené. Dotazovací frekvenci můžeme nastavit až na 1000 Hz.





Dále tu máme také USB hub se dvěma porty verze 2.0 plus dvěma audio konektory pro sluchátka a mikrofon. Je zřejmé, že energie z jednoho USB portu počítače nemusí stačit, a tak tu je i 5V DC vstup, díky němuž si z USB portů klávesnice budeme moci dobíjet i telefony či tablety. Mezi další výbavy patří 512kB interní paměť pro uložení profilů a jiných nstavení a také je tu možnost přímého záznamu maker bez použití softwaru, podobně jako u klávesnic Logitech řady G.

Tlačítka Kailh jsou k dispozici ve verzích Black, Blue, Brown a Red, jejichž vlastnosti odpovídají jejich vzorům (Cherry MX). Vydržet mají 60 milionů stisků.

Tesoro Lobera Spectrum bude k dispozici ve čtyřech verzích (dle tlačítek) za 149 USD.

Zdroj: TZ Tesoro
reklama