reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake Commander FT: dotykový ovladač pro ventilátory

13.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake Commander FT: dotykový ovladač pro ventilátory
Thermaltake si připravil nový produkt, který nám pomůže využít 5,25" pozice, jež jsou v poslední době jen málo využívané. Jedná se o Commander FT, ovladač ventilátorů vybavený barevným dotykovým displejem.
Thermaltake Commander FT patří tedy mezi dobře známé produkty, které nám umožní sledovat práci ventilátorů, teploty příslušných čidel a také nastavovat otáčky ventilátorů. Slouží k tomu jeho kapacitní dotykový displej, který zabírá celou plochu tohoto zařízení a kromě něj tu nejsou žádné další ovladací prvky.





Thermaltake se chlubí, že jeho Commander FT má největší displej ze všech podobných zařízení, ovšem takový NZXT Sentry 3 vypadá přinejmenším podobně. Úhlopříčka displeje nového Commander FT je 5,5", ovšem nejde o plně grafický displej s grafikou vytvořenou z jednotlivých pixelů. Spíše jej můžeme označit za číslicový s různými grafickými elementy, které se v případě potřeby podsvítí.





K zařízení můžeme připojit až pět samostatně řiditelných ventilátorů, respektive je tu pět kanálů, z nichž každý zvládne až 10W zátěž. Čili na jeden můžeme připojit i více ventilátorů, ale to snad ani nebude nutné. Na dotykovém displeji si pak zvolíme příslušný ventilátor (číslo 1 až 5) a jeho otáčky budeme moci řídit posouváním prstu po velké modré stupnici v levé části displeje, přičemž v pravé části zase máme tlačítka plus a minus. Displej pak bude zobrazovat otáčky ventilátoru a teplotu senzoru (°C nebo °F). Ten pak může posloužit i k tomu, aby zařízení samo v režimu Auto regulovalo otáčky ventilátoru, ovšem dle specifikací je tu pouze jeden teplotní senzor.

Displej může mít nastaveno také několik úrovní jasu, přičemž vedle automatického a manuálního režimu tu je ještě tichý a výkonný režim. Otáčky ventilátorů můžeme nastavit v teoretickém rozmezí 0 až 9990 RPM, regulace je zajištěna změnami napětí (čili ne PWM) a teplotní senzor ukazuje teploty od 0 do 90 °C.

Zdroj: Hexus.net
reklama