reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake přichází s dalším 0db vodním chlazením

11.9.2006, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake přichází s dalším 0db vodním chlazením
Nedávno představila korejská firma Zalman nový Reserator II a nyní i Thermaltake uvedl podobný produkt - TT Orchestra. Stejně jako druhý Reserator spíše než vodní chlazení připomíná topení, vyznačuje se nulovým hlukem a kompatibilitou se...
Nedávno představila korejská firma Zalman nový Reserator II a nyní i Thermaltake uvedl podobný produkt - TT Orchestra. Stejně jako druhý Reserator spíše než vodní chlazení připomíná topení, vyznačuje se nulovým hlukem a kompatibilitou se sockety Intel LGA775/478 a AMD 939/940/754 i AM2.



Vodní blok procesoru je jednoduchý, uvnitř má klasickou strukturu bludiště a opatřený je stříbrnou úpravou, aby byl odolný vůči korozi. Koloběh vody zajišťuje 12V vodní pumpa P400, stejná, jako byla použita v chlazení BigWater 735 a 745. Jak už její označení napovídá, je v ideálních podmínkách schopna přepumpovat 400l tekutiny za hodinu. Pumpa vydává hluk 16dBA, tudíž bude muset být dobře zabudována uvnitř chlazení, aby se tento hluk utišil (z vlastní zkušenosti mohu říci, že hlučnost pumpy na tom moc dobře není - poměrně hlasitě vrčí).


Rezervoár má vnitřní kapacitu 3000cm3 a médium by dle slov Thermaltaku mělo být uvnitř směrováno tak, aby se co nejvíce využila chladicí plocha. Vzhledem k proklamované tichosti chlazení se bude u tohoto chlazení hodit indikátor průtoku média. Nakonec tu máme rychlospojky k hadičkám a snadné napouštění radiátoru vodou, což se vždy hodí.

Zdroj: Thermaltake
reklama