reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake zařadil do rodiny svých DIY vodních chlazení nový Tribe VX

28.9.2006, Jan Vítek, aktualita
Thermaltake zařadil do rodiny svých DIY vodních chlazení nový Tribe VX
Přenosné vodní chlazení zařazené mezi Do It Yourself Liquid Cooling Systems je odpovědí Thermaltake na procesory Intel Pentium D95 a AMD FX-60, alespoň dle slov firmy. Jedná se o samostatnou skříňku s rezervoárem, pumpou, radiátorem a dvojicí...
Přenosné vodní chlazení zařazené mezi Do It Yourself Liquid Cooling Systems je odpovědí Thermaltake na procesory Intel Pentium D95 a AMD FX-60, alespoň dle slov firmy. Jedná se o samostatnou skříňku s rezervoárem, pumpou, radiátorem a dvojicí 120mm ventilátorů, které samozřejmě musí být modře podsvíceny. Z této skříňky je poté přes ventily vyvedeno médium do měděného vodního bloku. Ten je zde pouze pro procesor (Intel BTX, LGA775, AMD AM2 a AMD K8), pro grafickou kartu, případně čipovou sadu, si musíte bloky přikoupit.



Specifikace mluví o 1400RPM firemních ventilátorech při hluku 17dB (ano, zde Thermaltake klasicky mate zákazníky specifikacemi), 24cm dlouhý hliníkový radiátor s měděnými trubkami, vodní pumpa na 12V schopna za hodinu při hluku 16dB přepumpovat 400l chladicího média. Zásobník či rezervoár pro médium má objem 800ml a Thermaltake ke chlazení dodává i dvě 500ml láhve s UV reaktivním médiem, což napovídá, že objem celého okruhu nebude větší než 1 litr. Bohužel se zpráva ani specifikace nezmiňují o vnitřní struktuře vodního bloku, ovšem od Thermaltake se dá očekávat klasický had, jenž pro své účely postačí.



Hmotnost celého zařízení je téměř 4,5kg s rozměry 210 * 196 * 361 (d * š * v) a výrobce se zaručuje za 70.000 hodin bezpečného provozu. Zatím ale není znám termín dostupnosti a cena.

Zdroj: Thermaltake
reklama