reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

TP-Link a řada nových dvoupásmových produktů

21.3.2014, Jan Vítek, aktualita
TP-Link a řada nových dvoupásmových produktů
Společnost TP-Link si pro letošní jaro připravila hned pět novinek z oblasti Wi-Fi, které byly již představeny v Hannoveru na CeBITu. Spojuje je většinou to, že dokáží pracovat ve dvou pásmech a jsou určeny pro domácnosti.
Uplatnit se ale samozřejmě mohou i v kancelářích nebo menších podnicích. Jako první byl představen dvoupásmový směrovač TP-Link AC1900, který je založen na rozhraní Wi-Fi 802.11ac a dále využívá celkem pět gigabitových ethernetových portů a port USB 3.0. Se svou propustností až 1,9 Gbps vzduchem je tak nejvýkonnějším ze všech představených novinek, nicméně AC1900 byl představen již dříve, takže o úplnou novinku nejde.





Dále tu máme také novou sadu TL-WPA4230P, která se zařazuje mezi powerline adaptéry, čili zařízení pro vytvoření sítě na elektrických rozvodech. Zde je maximem propustnost 500 Mbps s využitím adaptérů TL-WPA4230P a TL-PA4020P, které dohromady nabízí 5 ethernetových portů, takže umožní připojit více zařízení k jedné zásuvce, do níž se oba adaptéry připojují. Oba také mají v sobě integrovanou další zásuvku, takže přímo z nich můžeme napájet další spotřebič. Tlačítko Clone pak umožní adaptérům zkopírovat identifikátor bezdrátové sítě, a rozšířit tak její dosah i do vzdálenějších prostor.





Třetí novinka, dvoupásmový Wi-Fi extender TL-WA3500RE, má za úkol rozšířit dosah domácí bezdrátové sítě. Může tedy pracovat v pásmu 2,4 GHz i 5 GHz a slibuje velmi snadné nastavení a použití. Osazen je také jedním ethernetovým portem, díky čemuž může pracovat i jako bezdrátový klient pro připojení zařízení, které vlastní rozhraní Wi-Fi nemá.

Pak tu máme dvoupásmový směrovač AC1350, což je trošku slabší obdoba modelu AC1900, a to rovněž s podporou standardu 802.11ac. V tomto případě propustnost bezdrátové sítě končí na 1,35 Gbps a pro připojení tiskáren a dalších zařízení tu máme dva porty USB 2.0. Pátou a poslední novinkou je rovněž bezdrátový směrovač pro dvě pásma, a to model TD-W9980 (TD-W9980B), jenž má však v sobě integrovaný modem VDSL2, takže může využívat toto rozhraní pro připojení k internetu, ale vedle toho má i WAN vedle čtyř gigabitových LAN. Jeho bezdrátové rozhraní je standardu 802.11n, jehož maximem je 600 Mbps.

Zdroj: TZ TP-Link
reklama