reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

TSMC i UMC preventivně bojují proti omikronu, nařizují práci z domova

25.1.2022, Jan Vítek, aktualita
TSMC i UMC preventivně bojují proti omikronu, nařizují práci z domova
Tchaj-wan se snaží bojovat proti nové vlně nákazy covidem-19, který přinesla mutace omikron a my se dozvídáme, že už tak na doraz vytížené firmy TSMC a UMC se rozhodly nařídit svým zaměstnancům práci z domova.  
Doma se budou počítačové čipy vyrábět těžko, a tak dané nařízení bude samozřejmě platit pouze pro ty, kteří nemusí nutně docházet do továren a mohou svou práci vykonávat i jinde. Tchaj-wan si přitom prošel dosud největší vlnou nákazy covidem-19 loni na jaře a ta aktuální je zatím řádově menší a nemá ani tak prudký nástup. Ostatně i na jaře šlo v nejhorších dnech jen o stovky nových případů denně, čili Tchaj-wan se obecně nedá považovat za zemi, kterou by tato nemoc výrazně zasáhla, což je důsledek i přísných opatření. 
 
 
Opatření firem TSMC a UMC se tak dají označit spíše za preventivní, a to v reakci na více než 100 případů nákazy ve volné zóně obchodu letiště Taoyuan. A ještě v době, kdy se čekalo na výsledky testů lidí, kteří mohli přijít do kontaktu s nákazou, byla několika firmami zavedena nová opatření, která se týkají především právě práce z domova. 
 
Situace na Tchaj-wanu tak má velice daleko ke kritické a nová opatření firem by snad neměla negativně ovlivnit produkci. Konkrétně TSMC už na úpatí nové vlny začalo zavádět nová omezení, která se týkají meetingů s osobní účastí, mezinárodních obchodních cest, které byly zcela zrušeny a vnitrostátní cesty byly alespoň redukovány. Stejně tak byly dočasně zrušeny firemní autobusové linky spojující jednotlivé továrny, zavřeny byly firemní tělocvičny a obecně sportoviště a vzdělávací kurzy se opět přesunuly do online prostoru. 
 
A také byly tentokrát zrušeny party v rámci oslav čínského Nového roku, což ovšem mnohé zaměstnance může spíše nadchnout, než zklamat. Na druhou stranu jsou zaměstnanci na těchto oslavách obdarováváni nad rámec obvyklých bonusů. 
 


reklama