reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Twitter hodlá deaktivovat a smazat 1,5 miliardy účtů

11.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
Twitter hodlá deaktivovat a smazat 1,5 miliardy účtů
Sociální síť Twitter pod vedením Elona Muska zahájí velkou očistu. V blízké budoucnosti totiž dojde ke smazání stěží uvěřitelného počtu 1,5 miliard uživatelských účtů. Pro srovnání, aktivních uživatelů je tu zhruba 330 milionů.
Na sociální síti Twitter dojde k velkému úklidu. Zatímco nedávno nechal Elon Musk odblokovat spoustu zabanovaných účtů (přičemž některé z nich byly po krátké chvíli kvůli dalším prohřeškům znovu zablokovány), chystá se rovněž obrovské mazání. To se má týkat opravdu velmi vysokého počtu 1,5 miliardy účtů. Takové číslo se může zdát být podivným, uvážíme-li, že Twitter má okolo 330 milionů aktivních uživatelů. Vtip je v tom, že mazat se zde budou právě ty neaktivní účty, ke kterým se už dlouho nikdo nepřihlásil.
 
Tesla Model 3 (Twitter)
autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 2.0, přes Flickr (přidáno logo)
 
Půjde o účty, které už roky nic netweetly nebo se k nim uživatelé už velmi dlouhou dobu nepřihlásili. Ostatně v podmínkách služby je to, že si vyhrazuje smazání účtu po 6 měsících neaktivity. Toto se v minulosti vymáhalo spíše u byznysových účtů, pokud si někdo zaregistroval jméno nějaké společnosti, přitom ho ale aktivně nevyužíval a jen blokoval (vyžadovalo to ale aktivitu oné společnosti, aby se ozvala). V případě běžných uživatelů měli lidé spíše smůlu a Twitter navzdory podmínkám jen odkazoval na to, ať si uživatelé zkusí vymyslet jinou alternativu téhož jména s přidáním číslic, podtržítek a jiných způsobů. V blízké budoucnosti by se i ti konečně mohli dočkat uvolnění zablokovaných názvů účtů. 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama