reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Twitter otáčí a zrušil zákaz vkládání odkazů na jiné sociální sítě

20.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
Twitter otáčí a zrušil zákaz vkládání odkazů na jiné sociální sítě
Dalším kontroverzním krokem ze strany Twitteru byl před pád dny zákaz publikování tweetů, které obsahovaly odkazy na vybrané konkurenční sociální sítě. Totéž se týkalo i informací v profilech účtů. Zákaz se už ale ruší.
O sociální síti Twitter se snad nikdy nepsalo tak často jako pod vedením Elona Muska. Další kontroverzní krok nastal před pár dny, kdy byly zakázány odkazy na vybrané konkurenční sociální sítě, což se týkalo tweetů i informací v profilech. Mezi vybranými sociálními sítěmi, na které byl uvalen ban, byl Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr a Post. Podle Muska nedává smysl, aby zde byla bezplatná reklama vedoucí na jiné sociální platformy. Bývalý CEO Twitteru, Jack Dorsey, ale na tuto záležitost reagoval přesně opačnými slovy: "Proč? Nedává to smysl."
 
Twitter logo
 
Rušily se tak účty, které byly založeny především pro zveřejňování odkazů vedoucí ven. Pokud měl účet takové odkazy, byl dočasně zabanován s výzvou k odstranění závadných linků. Ty ale byly v pořádku, pokud byly součástí placeného tweetu, tedy v takovém případě nešlo o bezplatnou reklamu směrem ven. Twitter se ale za tuto změnu omluvil a dnes už tradičně po Muskově stylu nechal lidi hlasovat, zda má zabraňovat vytváření účtů vzniklých primárně pro odkazování na konkurenční platformy. 87 % uživatelů bylo proti také strategii, takže zákaz se ruší, a zmizely už také stránky, ve kterých se o něm psalo.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama